Jacke spikade igen kistan med en eagle

Det blev till sist den senaste tidens meste mästare som i lördags tog en ny tung titel.
Jacke kom i mål i suveränt ensamt majestät på 40 poäng och med hela fyra poäng till närmaste jagande.
Men vägen fram till segern var lite krokigare än vanligt för mästaren. Han öppnade med en trippelbogey på ettan och följde sedan upp med en dubbel på trean innan han fick upp ångan och började jakten på täten.
I täten var det många skiftningar. Håkan “första nio” Solberg var med i toppen. Även rookien Adam fanns länge i toppen precis som Peder.
Den andra hälften av succéduon från French connection, Mr Funck, fanns det vissa förhoppningar på men även Funken var trögstartad. Men på nian lossnade det och efter kaffet seglade Funken upp i tätstriden. Men så kom hål 16 med busken och hål 18 med Perras hav.
En efter en föll de övriga spelarna bort från tätstriden. Adams sista nio är inget mans skriver hem om. Håkan gjorde birdie på 10an och par på 14-15 men avslutade riktigt illa.
Pokaljägarna Mattias och Magnus var aldrig riktigt nära täten. Peter och Pettson grusade sina chanser på första nio men spelade båda fin golf sista nio.
Peder var den ende som höll ihop spelet bra men mot det som Jacke hade i bagen inför avslutningen fanns inget att göra. Två birdies och en eagle på 16 pulvriserade totalt det övriga fältet och gav Jacke en mycket välförtjänt grön kavaj.
I segertalet efteråt tackade en väldigt ödmjuk Jacke sin franska partner Perra för att han lärt honom ett helt nytt sätt att putta.
Som traditionen gör brukligt så delades inte vandringspriset ut på speldagen utan det kommer överlämnas vid en cermoni vid senare tillfälle.
P