Höstsäsongen av Aalborg tour

Gumbalde bjöd återigen på strålande vackert väder när höstsäsongen av touren drog igång. Lite tumultartad start som vanligt och ett sus gick genom publiken när det offentliggjordes att Lasse Silvén tvingats avstå på grund av sjukdom. Även Ekman tvingades lämna återbud vilket gjorde att bollarna snabbt kastades om.

Första bollen, med Perra, Mange och sköt iväg sig kl 16 och typ 40 minuter senare var klara med sina 18 hål. När resten kom in, drygt 4 timmar senare, visade det sig att det var i i raketbollen som den bästa golfen presterats. Perra drog till med en fin 74, Håkan ett slag sämre på lika fina 75. Magnus sköt också en 75 men passade dessutom på att knipa båda längsta drive och närmast hål. Ytterliggare en 2 minus på en utmaning gjorde att Magnus blev kvällens kung på totalt 69.

I andra bollen gick Totte, Peter och Masse. Peter (75) och Totte (76) trivdes fin på Gumbaldes gröna mylla medans Masse hade en mindre lyckad dag och slutade på 86+2.

I sista bollen gick Pettson, Tony och Ahlgren. Stundtals fint spel från Ahlgren (76) och Tony vaknade rejält sista nio då han blev riktigt kompis med sin putter och drämde i långputt efter långputt. Tony delade dagens bästa nettoscore med Perra. Pettson då? Nja, han gick in i nått form av “beginnersmode” och hade diverse problem från och till hela rundan. Kulmen kom på hål 13 där han från utslag lyckades hitta ett vattenhinder! Ni som spelat hål 13 på Gumbalde (par 3-hål) kan fundera på hur man lyckas hitta vatten där! Slutet gott iallafall! När han slog sitt provisoriska utslag på hål 18 fick han till en klockren pärla och utbrast: “Nu har jag kommit på det!”

Återigen en jämn runda med många fina scorer.

I leaderboarden hände det saker, speciellt som tävlingsledningen i och med sjätterundan nu börjat räkna bort de tre sämsta resultaten för samtliga.

Det är jämnt i toppen! I den leaderboard som publicerades igår hade det smugit in sig lite fel. Efter en noggrann översyn är nu den rätta publicerad!
Lasse Silvén är i ledning. Närmast bakom skuggar Ahlgren, tre slag efter följt av Oldtimer Perra Funck som hittat spelet ordentligt. Tony har tagit sig upp för att blanda sig i toppstriden. Efter tre mycket starka rundor kommer även Peter ångande.

———————-

Imorgon (tisdag) är det dags för Aalborgtouren att dra igång höstsäsongen. Fem deltävlingar återstår innan Aalborgtourmästare 2011 kan koras. Vårens mysstunder på banorna är nu ett minne blott. Höstgolfen är för hårdingarna som trivs i stormvindar och blöta vattensjuka banor!

Sjätte rundan spelas på Gumbalde tisdagen den 16 aug med första starttid kl 16.00. Efter tre efteranmälningar under dagen ser vi nu ut att bli fulltaliga!

16.00 spelar: Perra Funkis, Johan Ekman, Masse Johansson

16.10 spelar: Mange Jakobsson, Fredrik Pettersson, Mattias Ahlgren, Håkan Andersson

16.20 spelar: Peter Andersson, Lasse Silvén, Tony Johansson, Totte Bogren

Närmast hål: Hål nummer 3

Längsta drive: Hål nummer 17

Teabaggers:
Green på 2: Hål nummer 4 är ett långt par 4. Utmaningen här går ut på att bollen ska ligga på green när man slagit sitt andraslag! Lyckad utmaning: 2 minusslag. Misslyckat: 2 plus.

Passa dig för sträck: Hål nummer 7 är Gotlands längsta par fem hål och rankat som Gumblades svåraste hål. Utmaningen här går ut på att inte sträcka hålet. För att klara utmaningen behöver man gå av green med minst 1 poäng (enligt poängbogey på resp. spelares handicap). Lyckad utmaning 2 minus. Misslyckad: 2 plus.

———————-

Ikväll avgjordes andra rundan av touren på ett blåsigt Gotska GK. Den som trivdes bäst i vindarna var Perra som gick runt på imponerande 76 netto vilket blev kvällens bästa nettoresultat. Nyckeln till framgången var raka drivar och inspel som till och med imponerade stort på en golfräv som Totte Bogren.

Nyhet för denna runda var att det fanns två extra utmaningar och Perra, gambler som han är, valde givetvis att gå för båda. Han lyckades inte med någon av dem och det gjorde ingen annan heller för den delen.

Den lite mer försiktige Pettson valde dock bara att satsa på en av utmaningarna, först efter han redan säkrat två minusslag för närmast flagg. Den spelstrategin visade sig vara vinnande och Pettson, som också hade en bra dag med 79 netto, seglade upp som totalledare i touren efter två rundor.

Masse hade det tungt första nio men med mer medvind är motvind sista nio avslutade Masse starkt. Även Totte Bogren hade det tungt första nio (dock var han ensam idag med att peta i en birdie) men tog sig även han sista nio.

Johan Ekman såg efter första nio ut som en vinnare med 17 poäng men på hål 10 gick han länge i den meterhöga ruffen och letade förgäves efter sin boll. Han tog sig lite på slutet och vandrade 79 netto.

Ahlgren då, nej nej. Han trivdes inte på blåsiga Gotska men Gotska bunkrar och ruff verkade trivas med honom. 81 netto blev till 85 totalt eftersom han dessutom satsade på alla utmaningar.

Efter två rundor toppar Pettson touren ett slag före Perra. Tre slag efter finns Ahlgren tätt följd av Ekman o Masse.

Totalställning: Klicka här!

————————

Årets snackis på touren såhär långt är nykomlingen Lasse Silvén. När han är med så vinner han – stort!
Med sin två 73-rundor har han i det närmaste pulvriserat allt motstånd såhär långt på touren.

Silvén valde dock att stå över deltävling 2 på St Andrews och därför ligger han enbart sexa på den totala leaderboarden.

Leaderborden toppas i istället av dubbelt Östergarnsfalang. Pettson, som trots att han igår bar den jinxade Leaderboy-kepsen, lyckades hålla sig kvar i ledning. Ledningen delas med Ahlgren som gjorde en 79-runda. På tredje plats har Masse smugit sig upp och han är efter tre rundor fem slag efter ledarduon.

Debut i touren igår var det för de två oerhört populära publikfriarna M Jakobsson och H Andersson. 79 av Jakobsson som börjar hitta formen och bjöd på många fina slag med de långa klubborna. Närspelet var dock inte helt på topp.
Anderssons form då? Ja 82 slag är inget superresultat från Mr 68 men Andersson kunde dock stoltsera med en vinst i närmast hål-tävlingen.
Tourledningen var naturligtvis nöjda med att Andersson och Jakobsson nu klivit in i touren.
– PR-mässigt är detta en jättegrej såklart. Det märktes på en gång att touren vann marknadsandelar på sponsorhimlen när det stod klart att Jakobsson och Andersson skulle delta, rapporterar tourledningen.

Resultat Runda 3

———

Så var det dock dags för den tredje rundan av touren. Från de två dagarnas inspelsrundor på Slite GK rapporteras idel glada miner.

Tourledare Pettson valde att gå sitt inspelsvarv under lördagen tillsammans med Masse och Ahlgren. Pettson, som vilat sig i form sedan andra rundan, blandade och gav men bjöd ändå på ett par delikatesser såsom två birdies varav en var “tap-in” från en hole in one.
Masses inspelrunda bjöd på, ja hur man nu utrycker det, mycket golf inledningsvis då han i stort sätt maxade på de fyra första hålen. Sen vaknade han och till slut blev det säsongens bästa runda på en bit över 30 pinnar.
Även Ahlgren gjorde sin bästa runda för säsongen på inspelsvarvet och med 68 netto är nu inte längre Håkan Andersson ensam med smeknamnet “Mr 68”.

Peter, Magnus, Perra och Silvén valde att spela in sig under söndagen och även från deras boll rapporteras om fina resultat med samtliga spelare under 80 netto.
-En jävla massa birdies och så bjöd vi på show på slutet trots att vi förlorade, rapporterade Perra på länk från Slite efter rundan (Fick dock aldrig koll på vilka vi var tyvärr men…)

Till tredje rundan gör två respekterade namn tourdebut. Skadedrabbade “Mr Magicstick” Jakobsson har likt fågeln Fenix rest sig och finns med under morgondagen. Debut gör även “Mr 68” Andersson och förväntningarna på han är höga när han nu äntligen gör entré i Aalborgtouren.

I nuläget ser det ut som vi blir 3 stycken 3 bollar som har lottats (och en del i vanlig ordning placerats) ut enligt följande:

16.25
Peter, Magnus, Mattias

16.34
Masse, Lasse, Håkan

16.42
Johan, Pettson, Perra

Finns som alla ser 3 platser för wild cards om typ Totte, Tony eller nån annan är sugen på tour.

Bonustävlingar
Närmast flagg: Hål 7 (-2)
Längsta drive: Hål 18 (-2)

Teabagger: Rädd för vatten?
För att klara utmaningen ska man va över vattnet på hål 6 efter två slag!
Klarad utmaning= -2
Missad utmaning= +3

Teabagger: Pricka green!
För att klara utmaningen ska bollen ligga på green efter första slaget på hål 17.
Klarad utmaning= -2
Missad utmaning= +3

———————–

Då tävlingsledningen vid planeringen av årets tour glömt att hösten innebär att det blir mörkare på kvällarna kommer här en redigering av spelschemat.

Det bör även tilläggas att vissa datum ändrats efter påtryckningar. Nåväl, det är väl inte lätt att hitta tider då alla kan men här kommer spelschemat. :

Ändrat upplägg

Deltävling 6
tis 16 augusti
Gumbalde GK

Deltävling 7 Ändrad!
tis 23 augusti
När GK

Deltävling 8 Ändrad!
tis 30 augusti
Slite GK

Deltävling 9 Ändrad!
tors 15 September
Gotska GK

Deltävling 10 Ändrad!
tisdag 27 sept
Kronholmen

————————-

Återigen bjöd Aalborgtourens deltagare på högklassig golf när femte rundan avgjordes. Även Gumbalde bjöd på bästa tänkbara förutsättningar och det var i sista bollen, tilllika ledarbollen som det spelades absolut bäst golf. Oldtimern, numera ett antal kilo lättare, öppnade ursinnigt och radade upp det enda magiska inspelet efter det andra inledningsvis. Tyvärr ville inte nån birdie trilla i och när kaffesuget kom på hål 6 innebar det även en liten svacka. Oldtimern höll dock ihop det hela mycket bra och noterade till slut mycket fina 69 netto. Av bara farten plockade han även hem LD och NH och gick upp på andra plats i tourens leaderboard.

I ledarbollen gick även dagens andra 69 netto. Efter lite trubbel med puttern inledningsvis gick sista nio riktigt bra för tourledare Ahlgren som utökade ledningen i touren.

Även SuccéSilvén gick i ledarbollen men han hade det skakigt i början. HögerVänster-golf till en början men avslutningsvis höll han ändå ihop det bra.

Pettson var tillbaka men inledningsvis hade han också stök med puttern. Sista nio blev de dock vänner och Pettson sköt fina 38 slag in.

Peter, för dagen med ny vacker namngiven titleistbag gjorde fina 72 netto efter att ha varit starkast första nio.

Magnus var till allas glädje tillbaka på touren men han höll tyvärr bara 9 hål idag. High Chaparall på sista nio gjorde att det stannade vid 79 slag.

I första bollen fanns fyra heta spelare redo för stordåd och visst spelade de också, nåja iallafall tre av dem, fin golf. Allra bäst spelare Tony som gick på fina 70 slag. Johan svarade för en stabil runda på 76 och bakom honom skuggade Masse på fina 77. Jobbigast på Gumbalde hade Håkan som slutade på 84.

Leaderboard

————————-

Inte ofta efter en Aalborgtourrunda som parkeringen efter består av män som faktiskt vart nöjda med sin runda.
Idag var en sån dag. Men vi ska ta det från början

När tredje rundan av Aalborg tour, förövrigt hosted by Keges Grosshandel, avgjordes på När GK var det säkert inte så många som väntade sig några avtryck till historieböckerna men det var just vad det blev.
Trots en vind som blåste mer än en lätt bris från sydväst och ett väder som på vägen från Visby till När kändes lite lynnigt kom det ändå att spelas mästerlig golf när väl rundan var igång.

Samtliga, nåja, nästan samtliga spelade sprang in under 80 slag vilket säkert är nått form av rekord i touren.

I första bollen spelade Totte, Håkan och Mattias.
Mattias puttar och inspel fick arbeta hårt för att kompensera för sviterna från det långa spelet som inte var bra. 72 netto.
Tottes baksving arbetade sig högre och högre ju längre rundan gick. Han valde en spelstrategi med många låga bollar för att komma i bukt med enbuskarna på När och det funkade bra. Totte passade även på att knipa bonuspoängen för närmast hål på 17 som dessutom fullbordades med en läcker birdie. Totalt 73 på Totte.
Håkan bjöd som vanligt på stor show och en stabil runda med vacker golf. Hans spel på hål 15 till 17 var magiskt. Birdie på 15, på 16 var det duff i ruffen 3 slag för plötsligt sätta femte slaget från ruffen i hål, birdie på 17. Slutade på finfina 71 slag.

I sista bollen hade Oldtimer Funck en strålande dag. Enligt rapporter var det tydligen inte det vackraste spel som skådats men en skön släng av medstuds och bra närspel gjorde att Perra sköt in sig på 71. Säsongsdebut i touren gjorde Tony Johanssson och även han hittade runt bra på hemmabanan i När. Tony passade dessutom på att knipa bonuspoängen för Längsta drive.
Nåväl, alla var inte så glada. Där på parkeringen efter rundan fanns det en som inte var så nöjd med sin runda och det var Johan. Missade teabaggers, 85 slag, nä Johans tour har inte börjat bra.

Men dagens man hittar vi ju förstås i mittenbollen. Lasse Silvén slaktade Närs 18 hål och fick titta långt i backspegeln efter konkurrenterna. Lasse vandrade runt på smått otroliga 64 slag. Hans Dalhemskollegor Peter och Masse som han hade med sig i bollen bara skakade på huvudet av beundran när de kom in.
Lite i skymundan av SuccéSilvén vandrade Peter in på fina 73 och Masse på 77.

I totalställningen rasade Pettson, som missade dagens runda på grund av fiskrökning, ner till sjätteplats. Silvén avancerar med stormsteg och även Perra klev upp ett par pinnhål efter dagens fina score.

Leaderboard

——————————-

I ännu en lång runda på Kronis avslutades Aalborgtouren idag. Sista rundan bjöd på mycket men några större förändringar i tabellen blev det inte.

Den som tog chansen att klättra lite i Silvéns och Tottes frånvaro var Masse som klättrade från tionde till åttonde plats.
En som hade en bra dag på Kronis var Johan som idag tillfälligt tog paus i jaktsäsongen för en runda golf. Att han inte spelat på någon månad märktes inte. Sist i totaltabellen men idag spelade han skjortan av resten och vandrade in på 76 netto vilket blev dagens bästa score. I första bollen gick även Pettson som inte hade sin bästa dag och slutade på 90 netto vilket inte räckte rå på framförvarande. Vi fick det inte bekräftat men ryktet säger att Pettson dessutom lyckades med bedriften att två gånger ljudligt träffa teemarkeringen för grön tee på hål 10.

I boll nummer två var den stora kampen mellan bröderna Andersson. De var jämna i nettoscoren, 83 på Håkan och 84 på Peter men Peter var bättre på teabaggers. Det spelade dock inte roll för när Håkan smekte upp en bländade järnåtta knappa metern från pinne på 14 säkrade han inte bara närmast hål-priset utan även seger i brödrakampen. I andra bollen spelade också Tony och hans netto på 84 skrämmer man inte småbarn med. Däremot tog han full pott på utmaningarna och vann även längsta drive och med slutscoren på 76 var han bara tre slag från Håkans fjärdeplats.

Så var det ledarbollen kvar. Redan innan stod det klart att Magnus och Perra skulle behöva spela top noche för att att nå fram till Mattias förstaplats. I början såg det ut som det skulle kunna vara Perras dag och hans spel i början var top noche. Han började med par och fortsatte stabilt även på andra hålet. På tredje hålet började det gå utför och efter ett vattenbesök på fjärde blev det totalt fritt fall för oldtimern som dessutom drogs med en liten bakfylla som säkert inte gjorde saken bättre. Perra kämpade, slog höger slog vänster, han toppade och duffade och på hål 16 hade han fått nog. Vid tee kom den gyllene kommentaren:
-Nej, back to basic nu.
Sekunden senare small det i drivern, bollen gick spikrakt rätt ut, men väldigt snett, i skogen vilket fick medspelare Magnus att undra:
-Om det där är ditt basic undrar jag hur ditt mer avancerade är?
Perra slutade på 101 slag netto och blev därmed historisk som den andre i Aalborgtourens historia som haft över 100 netto.

Magnus då, jodå, han spelade bra första 9 men sen började även han sprida bollar. Ofta hamnade de till höger och Magnus 84 räckte inte för att nå uppåt i tabellen.

Tourledaren Mattias började darrigt och första 9 var inte bra. Sista 9 däremot gick som tåget och det blev 77 netto totalt.

Aalborgstourens samarbetspartners hade bidragit med ett gediget prisbord och dagen avslutades med prisutdelningen. Vi tackar givetvis våra samarbetspartners. Dock är tävlingsledningen inte helt säker på att alla dessa vill framträda i detta sammanhang så därför namnger vi dem inte utan säger bara tack.

Nedan finns sluttabellen.

Sluttabell!

————————–

Det var rejäla höstvindar när Aalborgtourens nionde deltävling avgjordes på Gotska GK (Gotlands St Andrews) idag. Trots vindarna blev scorerna överlag rätt bra och jämnt var det också.

Bäst var Håkan och Mattias som vandrade in på 71-rundor. OM man säger att Håkan började lite knackigt är det en underdrift. Efter 3 hål hade Håkan hela 22 slag och till och med bror Peter tyckte synd om honom. Sen vände det och resten av rundan var magnfik och helt utan sträck i protokollet. Mattias gick stabilt men sträcken kom på 9 och 18.

Pettson gjorde en fin 73-a i blåsten och var trea.

Perra och Magnus var på jakt och av dem spelade Perra länge stabilt. Fram till hål 16 var han sträckfri men efter vatten och bunker där blev det en sur sjua i protokollet och 75:a totalt. Magnus hade det lite knackigt på hemmabanan idag och det rapporterade om ett blodsockerfall nånstans på första nio. Det satte sina spår på sista nio där Magnus tappade och slutade på en 76.

Magnus lyckades dock kraftsamla till längsta drive och med en duktig klocka drev han ut Mattias. Förutom -2 till Magnus gjorde detta att Perra tog hem totalsegern i Aalborgtourens longest drive. Perra har 4 segrar och det kommer inte någon att kunna nå ifatt.

Trots jämna scorer hände det saker i leaderboarden idag. Lasse Silvén, som missade dagens tävling, föll fritt genom leaderboarden ner till åttonde plats och är nu borta från tätstriden. Pettson klättrade och är nu inblandad i getingboet runt femte-sjätte-sjundeplatsen tillsammans med Peter och Tony.

Håkan är ny fyra och med den fina scoren idag drygade han ut försprånget i brödrakampen till elva slag. I toppen har Mattias 10 slag till tvåan Perra men bakom Perra lurar Magnus 4 slag efter.

I botten drygade Masse ut försprånget till Johan idag igen. Att Johan varit på rävjakt de senaste 4 rundorna förtar inte Masses insats.

Leaderboard runda 9

————————-

Med regnmolnen hotande över och vinden ilsket trilskandes avgjordes ikväll åttonde rundan av touren på Slite. Om inte vädret vittnade om att hösten är nära märktes det definitivt när sista bollen fick ta hjälp av billjus för att hitta fram till sista green.

Inget av det ovan störde dock Magnus som blev rundans segrare på mycket starka 68 slag. Magnus hade tryggt sällskap i sin boll av Totte och Perra och Magnus fina spel verkade smitta av sig på Totte som vandrade in med näst bästa score på 71. Perra lyckades de dock inte smitta och nyblivne 50+aren hamnade på hela 81 slag.

I första bollen gick Masse, Håkan och Mattias. Håkan börjande ursinnigt bra och fram till inspelet på åttonde hålet såg han ut som en vinnare. Där tog dock det roliga slut för Håkan som aldrig hämtade sig efter de två brutala sockets han prejade ner i diket till höger. Även Masse hade det tungt men tog det med vanligt Masse-lugn. Dagens Masseincident kom i bunkern på hål 13 när han med första slaget inte fick upp bollen utan den rullade tillbaka ner i bunkern o la sig på samma ställe. Med samma stans klippte Masse till igen och historien upprepade sig men denna gång la sig bollen en decimeter bortom det tidigare läget:
-Äh, va nu. Nu måste jag ju flytta mig, konstaterade Masse lugnt.

I sista bollen spelade Peter, Tony, Pettson och Lasse. Några storys hann vi inte riktigt få mer än att de alla konstaterade att det inte är så lätt att spela golf i mörker. Lasse stod för golfspelet i bollen och vandrade in på tredje bästa nettoscore i form av 72.

I leaderborden hände det saker. Mattias drygade ut sin ledning och Lasse kom med sin fina score ifatt Perra på andraplatsen. Bakom dessa har Magnus avancerat som en bulldozer och har nu häng på andraplatsen. Trots en 91:a idag avancerar även Håkan i tabellen och han är nu uppe på fjärde plats. Tony och Peter halkar nedåt medans Totte med dagens fina runda klättrar.

Leaderboard (rapportera ev felaktigheter, det gick lite fort ikväll o kärringen va inte här i kontrollräknade)

————————-

Andersson både i topp och botten

Sjätterundan förra veckan bjöd på rekordjämna scorer. När sjunde rundan avgjordes ikväll på När GK var det betydligt större spridning på resultaten. Både toppen och botten befästes av bröderna Andersson. Bäst idag var Håkan som fick ihop 68. Storebror hade det jobbigt och staplade i mål med 91 slag.

Sjukdomsförföljde Silvén tvingades återigen tacka nej vilket innebar att Oldtimer Funck och sliceAhlgren tutade förbi i leaderboarden. Både Funck och Ahlgren bjöd på fina scorer och dessutom snodde Oldtimer längsta drive och Ahlgren slicade till sig närmast flagg vilket gjorde att de stannade på 68 respektive 69 slag.

Magnus bjöd på en ny stabil runda (70). Tony hade det jobbigt på hemmabanan (79) och får efter dagens runda titta bakåt i leaderboarden för där kommer Håkan och Magnus ångade i full fart. Pettson gjorde en 76-runda och närmar sig Peter. Där bakom jagar också Totte som dessutom har hemmabana som ess i rockarmen nästa runda.

Dagens slag fick vi se från Tony som lyckades pricka en en tum bred skyddstolpe från tea och fick bollen att gå avigt över en väg. Vi som inte såg det funderar ännu på hur det gick till!

Laeaderboard runda 7 (rapportera ev. felaktigheter till Mattias)

P