Full gas till Kristianstad

Till tonerna av Eddie Meduzas epos Full gas till Kristianstad sladdade Skåneveckans vänner in på Skepparslöv för dag 1.

Vi bjöd på fantastiskt välkomnade då en av våra hängivna sponsorer mötte och med ett startkit och ett laddat rangekort. Kortet var laddat med 30 hinkar men trots att Zedda haft ett par timmars försprång för oss övriga fanns det det hinkar kvar till oss.

En texas scramble stod på spelschemat och i boll 1 mötte Jacke/Zedda Pettson/Winzell. En på pappret stark Europauppställning fick tufft motstånd från rookien Winzell och Pettson. Matchen var jämn hela vägen med och slutade med delning.
En birdie från Jacke/Zedda och från Winzell/Pettson imponerar de sista nio, där laget gick på bara ett över banans par mest.
Båda lagen slutade minus 6 vilket var dagens bästa.

I andra bollen var det starka Magnus/Peder som mötte rutinerade Perra/Peter.
Magnus/Peder chocköppnade med två birdies och där vinkade de hejdå till Perra/Peter som snopet stod kvar på perrongen och väntade.
Perra/Peter fick aldrig riktigt kontakt i matchen och Mange/Peder tog USA´s första seger med 3 slag.
Värt att notera från bollen var att förutom de tre birdies som Peder/Mange gjorde så svarade Mange för en äkta birdie då han toppade en drive rakt in i baken på en and som intet ont anade satt o vilade på fairway.

I tredje bollen var det Håkan/Stenne som mötte Mattias/Totte. Mattias/Totte var i ledning länge men de sega Europagubbarna gav sig inte och på 17:e hålet var de ikapp och det var delat inför sista. Sista hålet blev ett drama som avgjordes på green. Varsitt par gjorde att även sista matchen blev delad.

Dagen avslutades med ett middag på Olearys i Kristianstad. Efter middagen var det tänkt att vi skulle ta en sängfösare på hotellets nattklubb men en övernitisk vaktchef föll inte i god jord och därför styrde vi kosan till Bishop Arms. Bland huggormar och fylltrysar snackade somliga ner kvällen medan andra istället gick och la sig direkt.

En stark öppningsdag från USA som leder med 8-4 efter första dagen. Idag förflyttar sig veckan till basen i Vasatorp. Bestboll står på programmet och i förhandssnacket är det flesta överrens om att det kommer bli jämna matcher.

P