French Connection

Restaurang Bolaget har i år för första gången anordnat sin egen golftävling som dom kallar French Connection. Givetvis har Skåneveckans Vänner ett lag representerat.

Jakob och Peter hade som Grossist och samarbetspartner till Bolaget fått en inbjudan. I Keges korridorer hade det muttrats från lagerhållet från en viss per Fjunck om ” nu är man utbytt, får inte vara med när det är något roligt golfevent den där nykomligen Jakob glider in på ett bananskal och tar alla roliga inbjudningar o.s.v…”

Nu skulle denna dag gestalta sig på ett helt annat sätt, en fantastiskt fin dag med strålande sol och 25 grader varmt, vilken golfdag det skulle bli. Tyvärr började den helt fel för Peter som fick på morgonkvisten ringa till Jakob och meddela det sorgliga beskedet att han inte kunde deltaga (p.g.a personliga familjeskäl) Peter var mycket ledsen och fick vika ihop sina golfbyxor och den fina lagtröjan som så omsogsfullt lagts fram kvällen före, dom fina nyputsade  klubborna fick åter ställas in i förrådet.

Jakob sprang ut på lagret fick tag i den lite buttra Fjunck som fick frågan om han kunde ställa upp…. oändlig tystnad, spänning, vi vet alla vad Per gillar om att “bli inbjuden med armbågen i sista stund”.

Nu skall ni veta ni som kanske inte känner Per så jättebra att det är en hyvens kille som aldrig är långsint (undantaget hans topp tre lista) Per svarar gívetvis glatt att klart jag ställer upp. Tilläggas skall att Per hade lovat frun vara med på hennes jubileumsfest senare på kvällen med en tight deadline.

Det bestämdes att Per skulle köra och inte dricka nåot under rundan för att snabbt bege sig till stan för fruns fest.

Inte dricka något var lättare sagt än gjort då en av staden rstauranger står för fiolerna, det var champagne, ölbarer, och massor av delikatesser på vart och varannat hål. Rundan för dagen tog närmare sex timmar.

Men vilken runda sen Jakob och Per kompletterade varandra på ett föredömligt sätt. Dom pulveriserade sin hemmabana Kronholmen i årets varmaste och finaste dag.

Det var så varmt att Jakob fick ” Göra en Flag” det vill säga smyga undan på hål 12 för att smörja in skinkorna med puder för att lindra Ljungelden. Golfen och inramningen var fantastisk, vi hade som Per sa flera Eagleputtar, birdichanser som vi inte satte men spelade kanonbra. Nämnas kan hål 12 där Per använde sin slajs på ett planerat sätt och slår ett fantastiskt utslag, vad gör jag nu då sa Jakob? bara att gå för det och får på en sån kanondrive av sällan skådat slag som går rakt över skogen slår i det sista trädet framme vid greenen och träffar nästan en som står där och chippar.

Jakob framme vid killen ber tusen gånger om förlåtelse.. killen: skit i det det var den bästa drive jag någonsin sett men fan vad jag blev rädd.

Jakob strör beröm över sin kollega Per som spelade fantastisk golf likaså gör Per om Jakob när jag lyckades få en intervju i morse.

Kvällen då? Jo Per beger sig i ilfart till frun som gav honom bistra blickar men han hann. Jakob åker med eventbussen till stan lagom salongsberusad och får då veta att Kegeslaget (Skåneveckanlaget) ligger på topp tre plats. Middagen är som det alltid är när restaurangfolk festar livlig men trevlig. Det lider mot prisutdelning, spänning, Jo…!   det är ett faktum Lag Keges med allas våra egna Jakob och Perra har sopat hem hela tillställningen och vunnit överlägset, stort jubel då Jakob får hålla segertal och ta mot pris för både sig själv och Per som inte närvarar på banketten.

Jakob vann en ny golfvagn och Per en Kaffemaskin. Tilläggas att Jakob även knep längsta drive. Kvällen/natten slutade med att Jakob fick fri champagne hela kvällen som han frikostigt delade ut bland sina nya golfvänner.

Vi från Skåneveckan hyllar och gratulerar och är mycket stolta att vi har två sådana fantastiska golfvänner.

 

Grattis Jakob och Per

 

P