Favoriterna pressades – men avslutade mästerligt

Uppsnackat till max och Aalborg 5 fick också ett verkligt värdigt Hollywoodslut när favoriterna Jacke och Peter säkrade en delning mot Lasse och Steen.
Uppstickarparet CrossCountry svarade för en magnifik mangling av Gotska. De höll sig i toppen av leaderboarden hela rundan och i mål låg de på finfina -9. De följde sin Gameplan som gick ut på att Lasse spelade säkert kort mitt i fairway och Steen långt och brett. Steen pillade i hela 3 birdies och med ett par på sista hålet såg han alltså till att CrossCountry gick till vila på -9.
I bollen efter fanns favoriterna The Zedderick boys. I snålblåsten på Gotska hade de fram till sista hålet spelat mästerligt och låg på -7. En snabb titt på leaderboarden framkallade dock en suck och Jacke utbrast med riktning mot Peter:
-Du måste gå för birdie för att få till en delning.

Peter sa ingenting. Han greppade sin järnsexa, klev fram och satte upp en perfekt märla dryga metern från flagg. Som grädde på mosen satte Jacke sin nästan lika nära vilket gav dem två chanser för birdie.
Peter var dock omutlig och satte i sin birdie och fixade till en delning på -9 och satte därmed en stor prick över i:et i denna uppsnackade Aalborgsaga.

Trea blev RC-krossarna som spelade upp sig ordentligt sista nio. Två birdes från Stenne tog dem upp som ensam trea på -4.

Whitesnakes började också lite svajigt men även dem tog sig sista nio och kom i mål  på -2. Perra satte tonen med par på 11 samt även par på det för dagen mycket svårspelade hål 12 och Pettsons avslutning i medvinden från hål 14 och in i mål var riktigt stark

På delad sistaplats kom VL95 och Rallycuttarna. -2 blev det efter fina rundor från dessa två lag som mest fanns med de övriga storheterna för att se och lära.

>>Leaderboard efter Aalborg 5

P