mån. okt 25th, 2021

Falsterbo GK.

En golfbana med sin idyll parkerad nästan så söderut i Sverige man kan komma.
Banan är mycket gammal och har många gamla traditioner som bas i sin design och utförande. Man känner redan från början när man kommer in i klubbhuset att man bevarat historia och traditioner med känslan av gamla möbler, tavlor, och klubbor i det gamla klubbrummet. Här känner man vibbar av gamla gubbar som suttit i fåtöljerna och skrockat om rundor som spelats i åratal och att cigarr röken har legat tät rummen.

Banan kändes som en klassisk seaside bana som har en liten känsla av skotsk karaktär.
Man förstår att banan kan vara jobbig om det blåser 20 sekundmeter då den kommer att få en helt annan karaktär av golfspel. Bra fairway, fina greener, och jobbig när man hamnar i hinder( sand). Bansträckning går längs östersjön och man ser hav hela tiden. friskt!

Bemötandet i kansliet var mycket trevligt och man fick en liten påse med greenlagare och markör samt några peggar. Trevligt!

Resturangen känns genuin och klassisk men med mycket hög klass på maten, dagen till ära hade man Skånskt smörrebröd buffé som vi intog efter rundan. mmm.. smarrigt! Väldigt prisvärt! Kaffet efter åttan går man in i resturangen och köper, där fanns en cool korvkokare som vi aldrig sett förut. En maskin som ångad korven och blev inte så blaskig som korv i vanlig fall kan få i sina långkokta korvspad. Fiffigt!

Poäng (0-10)

Banan 8p
Kansli/Personal bemötande 8p
Restaurang/Halvtidskaffe 9p
Helhetsupplevelse 8p

/Magnus

 

By Magnus

Lämna ett svar

P