En av del bästa Aalborgkvällar någonsin

Ja, det var verkligen en härlig afton när Aalborgtouren besökte Gumbalde igår. Aalborghistorien är full av magiska kvällar och den här kvällen utropade några av spelarna som en av de absolut bästa.
Nu var banan inte i toppskick men det vägdes upp av den fantastisk ljuva sommarkväll som välkomnade touren. Spelformen med matchspel bestboll var ny men var uppskattad och värdparet Peter och Perra flirtade med goda kycklingmackor.
Winzell och Steen ägde tävlingen genom att tidigt koppla en stor ledning som var tämligen ohotad i sin match mot Peder och debutanten Fredrik. De vann match med 5 upp med 4 hål kvar o spela och Steen svarade dessutom för dagens bästa individuella resultat på hela 40 pinnar!
I matchen mellan Peter/Stenne och Mattias/Perra handlade det mycket om gubbhjärnornas kamp mellan formtoppade Stenne och Perra. Stenne tog tidigt fram psykkortet ta lång tid på sig på tee vilket störde Perra/Mattias inledningsvis. Perra hittade dock rätt och när han tittputtade ut Stenne för att gå till lika på tionde hålet trodde nog många att matchen skulle svänga över till Perra/Mattias. De var 2 up som mest men Peter vaknade till och tillsammans med outtröttlige Stenne vände de runt och vann matchen med 2 upp.
I sista matchen började Totte och debutanten Jonas bäst med Östergarnsparet Pettson och Janne kom tillbaka. Matchen var jämne men på hål 13 tog Totte/Jonas ledning med 2. Pettson/Janne vann då tre hål på raken, kom i ledning och den ledningen släppte de aldrig.
Till sist kan man konstatera att många spelare verkar ha prickat in toppformen vilket är mycket lovande inför kommande Ryder Kapphelg. Bäva alla göteborgare!
Slutresultatet blev således:
1. Steen/Winzell 5/4
2. Stenne/Peter 2
3. Pettson/Janne 1
4. Totte/Jonas -1
5. Mattias/Perra -2
6. Peder/Fredrik -5
Närmast: Stenne/Peter
Längsta: Mattias/Perra
Alla klarade alla Glory holes!
P