Eller som det kommer att stå i historieböckerna “Den stora slakten i Stånga”

Mästarmöte på Gumbalde
Dom glada hurtfriska grabbarna landade i Stånga och på den just nu fantastiska Gumbalde GK vid ca 07.20 lördagen i oktober dådens år 2010.

Mästarmöte skulle äga rum mellan “Next Tee” (Mange och Peter) mot dom favorittippade Per & Mattias. En prestigetävling som det har snackats om i olika sociala medier under hela veckan. Det har till och med engagerat arbetskamrater, familjemedlemmar m. fl. och inte minst dom andra grabbarna i den fachionabla sammanslutningen “Skåneveckans Vänner” .

Daggen låg som ett tunt förtrollande skimmer över golfbanan man kunde nästan ta på stämningen och den spända förväntan att få slå ut första boll och vandra ut i den gröna korridoren som kallas fairway.

Matchen var igång Team Blarrhanarna (Per, Mattias) tog ganska lätt en ledning på första hål. Mange startade med ett bländande spel säkert som själva amen i kyrkan. Peter darrade lite och kanske tagen lite av stundens allvar fick kämpa för att hålla bollen i spel. Per spelade lite okontrolerbart svårt att sätta etikett på spelet, Mattias spelade också som den singelhandicappare han är efter bästa förmåga.

Andra hålet tar Mangnus och Peter tillbaka ledningen i och med att Mange sänker en birdie och Peter gör vad han ska ..cashing! tre poäng.

Sedan fortsatte spelet där Mange fortsatte sitt säkra och vackra spel (hade tv varit där så hade dom fått fina klipp att visa) Peter hade en första nio håls runda som var lite svajjig dock tog Peter poäng på en del avgörande hål.

Vårt kära “Team Blarrhanar” hur gick det för dom? jo Mattias ångade på men det räckte ofta inte mot Mange. Per fortsatte att gå den vingliga vägen.

Första nio och en liten välbehövlig paus för Mattias och Perra som hoppades på ett trendbrott i den den match som dom nu ångrade djupt i att dom underskattat “Team Next Tee” .

Mange och Peter var inte det minsta trötta efter nio och tackade sig själva för att dom haft den goda smaken att satsa på en golfbil för att främst ha en behaglig runda och spara Manges onda knä men fick också till sin glädje se att den togs som en ren psykning då Per bröt ihop för en kort microdels sekund när Next Tee kom körande till första Tee.

Hur som helst vädret var strålande och det var också Next Tees spel. Peter repade sig och fick ordning på spelet långa stunder och klev in när Mange tappade lite, Mange som hade 21 poäng efter första bl. a. två birdies och bländande spel. Mange spelade fortfarande mycket inspirerande golf och Next Tee hade en ledning på nio poäng som mest.

Dom tappra gossarna i Team Blarrhanar hur går det där då? ja Perra som hade det knöligt på första nio fick verkligen det jobbigt dom sista nio då inget tycktes fungera.

Det kan kanske denna kommentar beskriva i uppgivenheten och besvikelsen av att se denna formidabla slakt sakta krossa dessa herrar då Per yttrade följande efter att ha droppat och gått i vattnet för andra gången på par tre hålet -“Jag åker hem i garaget…. och hänger mig”.

Tufft blev det för Team Blarrhanar att se den sista defileringen in till sista hål och extra hårt och bittert blev det när “Team Next Tee” utförde sin traditionsenliga segerdans på artonde Tee ” Ding dong, ding dong jag sjunger en glad sång..” Lasse Berghagens glada dänga ljöd över nejden

Till och med Ove Hejdenberg log då han såg den härliga glädjen och han tänkte för sig själv “det är mina grabbar det”

Matchen sutade med en förkrossande seger (slakt) för Next Tee som vann med åtta (8) poäng!!

En avslutande lunch där tyvärr Mattias smög iväg med svansen mellan benen och lite trumpen. Heder till Per som delade bil och lunch med det vinnande laget utan att ta till lipen.

Snipp snapp slut nu var slakten slut.

 

 

 

P