mån. okt 25th, 2021

Förra säsongen gick utan att Skåneveckans vänner presterade någon Eagle. Den här säsongen har knappt börjat innan Eaglekepsen fick byta ägare. Jacob satte en vacker eagle på Kronholmens nionde hål på 18-hålsslingan när årets första tävling avgjordes i lördags. Flaggtävlingen vanns av Lasse Silvén som kom fram till green på 17:e hålet innan han satte ner sin flagga.

Vädret var vackert men en kall vind från norr kylde ner vännerna första nio hålen när Skåneveckans vänner samlades för tävlingsdebut i lördags. I första bollen gick Per, Peter, Masse och Mattias.

Perra gjorde ganska snabbt slut på sitt svordomslager och innan han kommit fem hål fick han börja om från början igen i lagret. Det som störde honom mest var att hans långa spel var kryddat av en stor portion slice. Men plötsligt händer det! Perra kom på att han hållit fel i klubban och efter en korrigering började bollarna gå rakt och då slutade svordomarna eka över kronholmsudden. Perra tog sig fram till tee på 17 innan han fick sätta sin flagga.

Peter hade vaknat på rätt sida idag och visade mycket vackert på banan varav hans drivrar var vackrast. De var spikraka, långa och en fröjd för ögat att skåda och hade bara Peter haft lite mer flyt på greenerna så hade han kommit längre än till framkant på 16:e green med sin flagga.

En som däremot alltid är livsfarlig på green är Masse och lördagen var inget undantag. Väl på green sa det pang-pang men det Masse behöva öva på att ta sig till green lite fortare. Hans sick-sack show 14:e hålet i lördags var ett exempel på det och Masse var i lördags den första som fick sätta ut sin flagga. Den hamnade i början av fairway på hål 16.

Mattias drogs, precis som Perra, med en sliceåkomma första nio men den repade sig också sista nio. Vidare var det lite svajigt på greenerna men Mattias tog sig fram till green på 17 innan han fick sätta ner sin flagga.

I bollen som jagade efter fick vi följade rapporter. Pettson spelade fin golf i 13 hål men föll sedan offer för en psykattack från Mange. Pettsons flagga hamnade på 16:e hålet. Mange själv hade lite kämpigt med närspelet och fick kämpa för att komma förbi Masses flagga på 16:e fairway.

Jacke och Silvén jagade båda segern och när de stod vid 17:e tee hade de båda Mattias flagga inom synhåll. Jacke gick lång medans Silvén hade nerverna under kontroll och passerade Mattias flagga och knep segern.

Stort grattis till Silvén som knep årets första skalp och därmed visar att han vill blanda sig i och knipa en av platserna till höstens Ryder Kapp. Det kan bli angenäma laguttagarproblem för lagkapten Jacob med så många spelare som redan visar fin form.

Lämna ett svar

P