mån. okt 25th, 2021

Den första dagen av 2012 års upplaga av Skåneveckan är avklarad och det blev en underbar dag! Skåneveckans vänner hade hittat tillbaka till rötterna och spenderade natten på härliga Hjortsby Torp. Det första dagen var det egentligen inplanerat en sovmorgon men redan runt sju började det tisslas och tasslas i huset. Efter en snabb frukost var vi på Vasatorps fina anläggning redan före klockan 9.

Efter uppvärmning började årets tävlingar med en uppmjukningsrunda på niohålsslingan. Lite mer darr var det på Håkan var första slag landade i vatten. Även Zedda hade lite problem med sina nya klubbor. Han började med att skicka iväg en nia cirka 30 meter förbi green på första hålet. Magnus gick och myste lite men klagade lite på övertändning.

Hetast på uppvärmningsrundan var Östergarnsfalangens bidrag Fredrik och Mattias.

Efter lunchen var det dags för årets första tävlingamoment. Mattias och Håkan mötte Peter och Perra och i bollen efter mötte Masse och Pettson Zedda och Mange. Spelformen var scramble.

I den första bollen var det spel mot ett mål de första åtta hålen. Håkan och Mattias pulvriserade Perra och Peter ner till molekylär nivå. Vi minns speciellt Håkans 5-metersputt på ettan, Mattias monsterdrive på tvåan, den magiska birdien på femman vilka alla var konststycken i sig. Som längst ner i skiten var Peter och Perra på sjuan där där de var hela tre gånger i vatten På nian började dock strulet som fick Peter o Perra att vädra morgonluft.

Men de reste sig igen, hål för hål och slag för slag. 7 slags underläge minskade sakta men säkert och när Håkan och Mattias darrade väsenligt på 16 och 17 var det ledningen inför sista bara 1 slag. Men när de skulle knyta tll säkert började de vackla i stundens allvar. Med var sin meserabel slicad drive spelade de bort sina chanser och som salt i såren satte Mattias och Håkan en birdie som avslutning.

Mest minnesvärt var annars Perra lilla utbrott efter nian när han på vägen från green till fikat lyckades få in över 100 svordomar i ett telefonsamtal som varade i cirka 5 minuter.

I den andra matchen blev det Zedda och Mange som stod som segrare men det var en omdiskuterad seger. Jämt hela vägen. Mange och Zedda gjorde ett sina ryck men Masse och Pettson kom ikapp gång på gång. Mange spelade bäst och coachade även sin kamrat Zedda, om än inte till stordåd, så till hyfsat stabilt spel.

Avslutningen blev dramatisk. När Zedda missade sista enmetersputten trodde bollen att matchen slutat oavgjort men vid en snabb regelgenomgång efter rundan visade det sig att boll två inte uppfattat reglerna och Zedda och Mange stod som segrare med ett slag.

By Magnus

Lämna ett svar

P