mån. okt 25th, 2021

10) Matt Le Tissier
Redaktionens kommentar: Southamptons store stjärna valde att satsa pengar på sitt eget lag i en ligamatch 1990. Han satsade 10 000 pund på att motståndarna skulle få matchens första inkast innan en minut var spelad.
Le Tissier gjorde allt för att skicka ut bollen över sidlinjen, men missade tiden med tio sekunder. Trots att spelet gick förlorat så pekas ändå Le Tissier ut som en fuskare.

9) Kim Christensen
Redaktionens kommentar: En allsvensk spelare tar plats på listan. Alla vet säkert varför. Christensens flytt av målstolparna på Behrn Arena har uppmärksammats även på de brittiska öarna.

8) Rivaldo
Redaktionens kommentar: I VM mot Turkiet 2002 kan fotbollen ha upplevt tidernas sämsta filmning.
Rivaldo fick en lös boll i magtrakten men lade sig ner på planen, tog sig åt huvudet och vred sig i smärtor. Den turkiske spelaren fick rött kort och Brasilien vann matchen.

7) Diego Maradona
Redaktionens kommentar: På rekordtid kom Diego Armando Maradona tillbaka till det argentinska landslaget lagom till VM 1994. Men efter den sista gruppspelsmatchen blev han ertappad som dopad.
Maradona hamnar även på listan för det ”magiska” målet i VM 1986, Guds hand.

6) Dean Richards
Redaktionens kommentar: Rugbycoachen Richards har stått för något av tidernas mest bisarra fusk.
I Heneiken Cup behövde Richards få in sin bäste skytt på planen. Så vad göra: Jo, Richards hade införskaffat en skämtleksak med blod som han givit sin spelare Tom Williams. Williams i sin tur bet på kapseln och blodet forsade ur munnen. Richards blev ertappad som fuskare och blev avstängd från all rugby under tre år.

5) Flavio Briatore
Redaktionens kommentar: Den före detta Renault-bossen i F1-cirkusen blev avstängd på livstid. Anledningen? Han hade beordrat sin förare Nelson Piquet Jr att medvetet krascha sin bil under Singapores GP 2008. Allt för att stallkompisen Fernando Alonso skulle dra nytta av det i VM-tabellen.

4) Boris Onishchenko
Redaktionens kommentar: Sovjeten Boris hade varit framgångsrik i OS både 1968 och 1972 med ett lag-guld och två individuella silver i modern femkamp.
I Montreal 1976 tyckte han att det var dags för ett individuellt guld. Boris fifflade med tekniken i fäktning vilket gjorde att han fick poäng, utan att nudda motståndaren Jim Fox. Efter det bisarra fusket hotade bland annat det sovjetiska volleybollherrarna att kasta ut Boris från hotellets fönster om de fick syn på honom.

3) Spaniens basketlandslag i paralympics
Redaktionens kommentar: Spanien vann guld i OS i Sydney 2000. Problemet var bara det att 10 av 12 i laget inte hade något handikapp som gjorde de kvalificerade för att få delta i paralympics. Allt avslöjades av den spanske journalisten Carlos Ribagorda som infiltrerade sig i laget under två års tid.

2) Ben Johnson
Redaktionens kommentar: Vid OS i Seol 1988 vann Ben Johnson 100 meter i överlägsen stil. Senare blev han avstängd för dopning. 1992 gjorde han comeback – och 1993 åkte han dit igen. Straffet blev avstängning på livstid.

1) Jacke

Redaktionens kommentar: Jacke var årets succéman i Skåneveckans vänner under 2013 och vann både prestigefyllda Aalborgtouren och French Connection. Han betraktades som ärlig och rättvis samt var omtyckt av alla spelare. Därför blev chocken monumental när det visade sig att han på ett moraliskt förkastligt sätt lurat sig till högre handicap.
Tillråga på allt skedde detta endast veckor innan den viktiga Skåneveckan 2014.

Lämna ett svar

P