mån. okt 25th, 2021

Dag 2 började med en mardröm. En spelare, som vi väljer att inte nämna vid namn, hade inte prövat sina golfbyxor sedan ifjol och fick en chock när byxorna helt plötsligt förvandlats till korvskinn över vintern.
Valet föll till slut på ett par svarta med motiveringen:
-Dom här är det iallafall lite strech i.

Vasatorps Classic Course var spelplatsen och spelformen var bästboll. Totte/Pettson tog sig ann bröderna Andersson och där såg det länge ut som att bröderna skulle få vika sig. Pettson/Totte var som med 5 upp men de sega bröderna gav inte upp och till slut nådde psykattackerna igenom skalet i takt med att avståndet minskade. Vid hål 16 var det lika och en delning blev det tillslut i matchen.

I match två mötte Peder/Mattias Jacke/Perra och det blev en jämn drabbing. Peder öppnade starkt med en birdie och USA var starka inledningsvis. I takt med att regnet tilltog giock Europalaget ikapp och förbi och var i ledning inför sistan nio.
USA kom dock tillbaka och främst och i slutet av rundan kom Perra in i andra andningen och började hjälpa Jacke att plocka poäng. Peder var iskall sista nio men det blev ändå i hans händer som avgörandet kom att ligga.
Peder fick slåss mot Jacke på sista hålet för att få till en seger och med en spektakulär inspelssocketchip och en efterföljande vackert vårdad putt säkrade Peder 4 pinnar till USA.

I sista bollen gjorde Stenne/Zedda processen kort med Mange och Winzell. Det är en ny Zedda vi ser i år, det är en Zedda som alltsom oftast låter drivern bli vilande i bagen till förmån för en säker, kortare och något tråkigare järnklubba kort på fairway.

Dagens psykning var det lömska trick som Europa tagit till med att trycka upp handdukar med alla USA-spelares ansikten på. Handdukarna använde de för att torka av klubborna med. Lömskt trick men det räckte inte längre än att få till en delning totalt för dagen och det var fortsatt USA i ledning.

Lämna ett svar

P