Cream de la Cream 2016

Cremé de la cremé 2016

Årets upplaga av Cremé de la cremé touren gick av stapeln under kristiflygarhelgen som brukligt är så även i år.

Deltagare detta år var Mc Oldtimer, Mc Anus, Mc Eagle och Mc Psyko den sistnämde upplät även sin herrgård för att inhysa det fashionabla sällskapet.
cropped-Foto-2016-05-05-08-02-26.jpgOnsdagskvällen den 5 maj checkade vi in i Zeddas fina folkhem/herrgård ute på Wärmdö. Meningen var att fru och barn skulle vara utflugna och vi skulle kunna dricka whisky, öl och inte minst lassa i oss lösgodis kilovis som också är brukligt i dessa sammanhang.

tyvärr gick dessa planer i stöpet Zeddas minsta vart sjuk så mamma och barn fanns på plats men det hindrade inte gänget från att dricka whisky och öl ( godiset däremot tog vi bort) och ha det riktigt trevligt. Vi vill nu här passa på att tacka familjen Cedergren för deras gästfrihet.

Torsdagen var det upp tidigt och lassa i oss som Vickan Zeds fru kallade det en riktig ”Gubbfrukost” som bestod av bröd, äggröra och bacon. efter denna påfyllning var vi redo för att bege oss norr om stan.

Och målet var Ullna GC eller ”The Icon” som den kallas
Foto 2016-05-05 14 29 21En Ikon är vanligtvis en bild av Jesus, Maria eller något helgon. Och när Ullna badar i snedljus som kastar långa skuggor över banan intill den glittrande sjön är det inte långt ifrån att man får en religiös upplevelse – vilket kanske också är en av anledningarna till att man valt att kalla sin Nicklaus-renoverade 18-hålare för “The Icon”. Blygsamt? Knappast. Motiverat? Ja, det får man nog säga”

Ja följande kan man läsa på deras hemsida och när vi kliver ur bilen på Ullnas parkering kan vi bara instämma. Det första som slår en är att det infinner sig ett lugn och en fridfull känsla. Nu hjälper det till att vi prickar in en av detta års hittills bästa dagar, solen strålar och värmen omhuldar oss.

Vi tas emot på ett proffsigt och mycket vänligt ( Inte som på Göteborgs GK, ni som var med där vet) sätt av personalen som berättar för oss frustande och sugna golfnördar att det inte finns någon drivingrange?? endast ett övningsområde som givetvis är utmärkt att starta dagen på.

Ingen drivingrange utan övningsområde med egna bollar hindra inte ej namngiven att slå bort sin boll så vi får börja med att även öva oss på att leta boll.

Lugnt och fint kommer vi iväg på första hålet och jag tror Anus allt här släpper dom bevingade orden ”Det här är livskvalite det”

Lite ringrostiga tar vi oss fram på banan och bäst går det för nyblivna 50-åringen som i och med det här inkasserar sin födelsedagspresent från Skånevännerna, greenfee betald och klar.

Banan är i toppskick och den seglar upp som topp två på både Magnus och Peters lista på spelade banor, där ligger givetvis Valderama högst.

När vi kommer till Ullnas hål nr 3 som är rankat som ett av de 500 vackraste hålen i världen enligt Golf Digest. Hålet är döpt till “The Icon” flyger vi runt på moln i den fina golfhimlen. Tre av oss limmar upp bollen på green en av oss går lite för långt, när vi hålar ut så känner vi att bara detta var värt greenfeen.
Foto 2016-05-05 10 27 55Ullna är rankad på plats 3 i Sverige av Golf Digest vi tycker kanske den är värd en första plats?
Dagen går vidare och vi tycker att vi klarat oss hyggligt på den sköna men svåra bana. Då kommer vi fram till dom sista 15, 16, 17, och 18 som blir några rejäla ” tro inte att ni kan det här med golf” snytingar härliga hål med mycket vatten där vi ligger lite kort på alla hål. Kuriosa är att det kommer ut en kille i golfbil och ger oss varsin extra klubba ( var sin godisklubba) som tröst.

Hemåt till Herrgården mycket nöjda för att ladda om inför besök i storstan. Kvällen hade vi bokat in oss på var sin Chesterfield fåtölj i ”Vår klubblokal” närmare bestämt Gamla stan och den trevliga krogen Tweed.
Foto 2016-05-05 21 12 00

Tweed stoltserar med inte mindre än 85 olika sorters Gin på menyn som vi varsamt får botanisera i med hjälp av vår egen servitris och dryckesexpert Märta. Märta lotsar även fram oss till en upplevelse i samstämmighet när hon kombinerar cigarr och rom som vi kan njuta på deras takterass. mycket skönt snack och den ena efter den andra golfanekdoten avlöser varann.

Dagen slutar i bästa Cremé de la Cremé anda.

Lite tröga och kanske en aning Bakissmällus stiger vi upp i arla morgonstund för att efter sedvanlig ”Gubbfrukost” bege oss söder om stan.

Dagens utflykt går till Salem GK ”Södra Stockholms bästa golfanläggning” säger dom på sin hemsida. ja det är verkligen en trevlig golfklubb med skön atmosfär som möter oss på morgonkvisten. Salem har en 18 hålare och en 9 hålare, vi skall inta 18 friska hål.

Banan är tvärtemot Ullna mer förlåtande med breda fairways och trevlig i sin utformning. Bra skick finnish överallt.

Solen strålar om än inte lite mer idag och det är riktigt varmt. inramning med bra bana och framförallt den här konstellationen av fyrboll gör att det är två riktigt trevliga golfdagar vi får uppleva.

Nöjda dumpar vi av Zed hemma på Wärmdö och vi Gotlänningar beger oss hemåt fulla av sköna upplevelser och lugn i själ och hjärta, dessa två dagar ger mer energi positivitet än något annat.

Cremé de la Cremé är här för att stanna, golf och samvaro när allt är som bäst.

Peter vid pennan!

P