Bröderna brothers bästboll

Söndagen den 6:e oktober gick den prestigefyllda tävlingen “Bröderna brothers bästboll” av stapeln.

Två starka lag hade anmält sig och vilka lag sen ! det var bröderna själva och tillika arrangörer Håkan och Peter i ena ringhörnan mot Östergarns stoltheter Fredrik fiskrökar´n och hans storerbror Mattias It gurun.

Som Mattias sa innan ett riktigt El Classico. Grabbarna från Ö-garn klev in med en känsla av att det här blir “att ta godis från småbarn”  med fullt självförtroende på båda då Mattias slaktade Maskinen och den hårt långstslående Jackewerk förra helgen och fiskröka´rn har ett självförtroende av stål efter Ryder kapphelgen.

Bröderna brothers går däremot alltid glatt in i nya utmaningar så även här. Det startade ringrostigt och svajjigt för bröderna men dom hängde ännu med bra. Första 8 hålen höll den äldre av bröderna dom kvar i matchen och tillät inte Ö-garn att glida ifrån. Lillbrorsan svajjade och var lite ojämn i början som annars är hans starka sida men vaknade upp på hål 8 och nio där han spelade kanon med riktigt vassa inspel.

Efter Ö-garn  haft en ledning 2-3 upp hela tiden gick bröderna in med en ledning på ett upp efter nio och en skön kopp java.

Nu började dom sista 9 hålen där The brothers plockade hål efter hål och det började sprida sig en oro i Ö-garn som yttrade sig att Mattias svor högt när inte puttarna gick hans väg “det var väl då satan” kunde höras över Kronholmens nejder.

Pettsson gick och räknade högt för sig själv och frågade med darrande stämma och gråten i halsen inför fjortonde “har vi slag här?”  NEJ svarade Mattias men från och med nu skall jag göra par på resterande hålen.

Tilläggas skall även att på 14:e kliver Pettsson upp efter alla missat greenen  och smeker upp en vacker järnåtta i motvinden och givetvis skriker Neeej.. som den perfektionist han är för bollen hamnade bara 1,5 meter från pinnen. Sedan sätter han en säker birdie, vackert.

Mattias gjorde som hansa bara par på resten av hålenbrohof, Ö-garn tuggade sig tillbaka och Bröderna hade chans att vinna matchen på hål 17 då båda hade varsin dryg meters putt men brände dom båda.

Matchen slutade lika då Mattias storspelade på slutet. Alla var överens om att det var ett rättvist resultat och en kul och spännande runda på ett nästan helt stilla och varmt Kronis.

Prisutdelning av det dignande prisbordet kommer att ske på årsmötet senare i år. Vi tackar den stora publiken som följde sällskapet i den stora tävlingen “Bröderna Brothers Bästboll” ett återkommande event.

P