“Är tee 51 längre fram än tee 59?”

Det finns de som tänker innan de säger nått. Sen finns även Peter. När han stod på puttinggreen och la upp taktiken inför dagens Ecletic började han fundera på det här med teemarkeringarna.

Peter fick svar på sin fråga och sedan kunde spelet sätta igång. Peder och Mattias gick starkt första nio och var inför ledning inför varv 2 på -2. Det var dock många som hade många dåliga hål första nio och Mattias blev snabbt omsprungen.

Peder höll sig länge kvar i topp men fick till slut nöja sig med en delad tredjeplats tillsammans med duktige idrottskillen Mange som var stark sista nio.

Vinnare blev, som vanligt, Jacke som fick till en strålande ecleticrunda och slutade på fina -7. Johan Steen kom starkt på upploppet och fixade med en -6 andraplatsen. Lasse, Peter och Pettson delade femteplatsen på -4. Starkast upphämting gjorde dock ändå Perra som hade en miserabel första nio som slutade på +8.

I lite regn från tee 51 trivdes Perra bättre och hämtade upp till -1. En tung Ecletic var det för Håkan som till slut blev den ende på svarta siffror.

>>Resultat från rundan..

Mange tog längsta drive och Jacke knep närmast hål.

I leaderboarden hände det spännade saker. Jacke utökade sin ledning och ser i nuläget ut som att gå mot ytterliggare en intäckning i gyllene peggen. Fylltrysen Stennes partyweek i Spanien petade ner honom från topp 4. Peder Holmgrens starka tour såhär långt gör att han återfinns på andraplats. Steen tog sig upp på tredje och Peter klamrar sig kvar på topp 4-listan.

>>Leaderboard Aalborg Tour

P