“Alla barn slår raka drivar utom Per, för han slår lite här och där…”

Denna lilla fundersamma ramsan ovan kom från Perra på hål 16 efter det att han sett Johan, Masse och Mattias slå varsin rak drive för att själv sedan slica sin drive från ena sidan banan till den andra.

Det långa spelet var dock det enda som Perra hade lite trubbel med ikväll när runda tre av Aalborgtouren avgjordes på Kronholmens 18-hålare. Perra sken ikapp med den underbara kvällssolen och var glödhet i det korta spelet. Han började med en birdie och svarade sedan för en näst intill felfri runda.
Hade det varit 17 hål på banan hade Perra troligtvis varit kvällens vinnare.
Nu är det 18 hål och en 10:a på hål 18 blev Perras fall.

Segern kneps istället av debutanten Jakob som spelade fantastisk golf i sin Aalborgdebut. Magnus gick i samma boll som Jakob och Magnus, som inte brukar vara allför lätt att imponera vittnade imponerat om nykomlingen.
-Han kommer bli farlig i touren, spådde Magnus.

Johan och Mattias har följts åt resultatmässigt hittills i touren och så blev det nästan idag med även om det inte såg ut så många stunder. Mattias svajade väsentligt på ett par hål på första nio och låg ett tag långt efter täten. Johan spelade i vanlig ordning bra men hans chans till fin score förstördes av en tia på lömska sjätte hålet och en nia på sista hålet. Till slut blev det 81 netto på både Mattias och Johan men Mattias ryckte i totalledningen på grund av bättre utdelning på Glory hole.

Mange rapporterade om en kämpig runda men höll ändå ihop det bra även han fick också fick vika sig för det utmanande sista hålet. Sista hålet tog ytterliggare en skalp och det var Håkan. Håkan var inför sista hålet uppe på tredje plats men en 9:a skickade honom neråt i tabellen.

Tvärtom var det för Masse. Sista hålet var ingen utmaning för Masse men det var dock de övriga 17 hålen . Till Masses försvar ska dock sägas att Aalborgtouren nog aldrig sett nån med mer oflyt än vad Masse hade idag. Han rullade i varenda bunker, lyckades snudda träd, hitta vatten  och alltid verkade Masses boll på något märkligt sätt studsa in och lägga sig bakom ett träd eller i något annat skit. Masse hade en bra runda på gång men idag spelade oturen honom ett spratt.

Så till sist har vi Peter. Ja, det räcker så…
Peter såg inte nöjd ut efter rundan idag och att strö ytterliggare salt i såren gör vi inte idag.

Istället sammanfattar vi runda med:
-Fantastiskt väder och underbar bana och den stora höjdaren var testen med att köra GolfGamebook appen. Detta gav en ny dimenision till att spela golf och har kommit till touren för att stanna.

Leaderbord efter tredje rundan

Scorekort för tredje rundan

P