tor. okt 28th, 2021

Det blåste kraftiga vindar på Kronholmen i lördags och motvindshålen på första nio krävde sina offer. Tunga tävlingshundar som Mange, Silven och Stenne rasade snabbt neråt i leaderboarden. Peder hade det också tungt och redan på hål 3 mötte hans älskade wedge ett makabert öde då Peder knäckte den över knät. Även årets suverän Jacke hade det jobbigt i vinden. Vissa hade det även jobbigt att hålla koll på alla extratävlingar. I ledarbollen fick Adam inledningsvis förtroendet att föra det speciella scorekortet men efter hål åtta fick Jacke ta över.
-Adam var en administrativ mardröm och alla i bollen kände att det var ett måste att byta scorekeeper, konstaterar Mattias.

När Adam väl enbart hade sig själv att tänka på gick det bättre även om hans spelstrategi skiljde sig från merparten. De flesta hade i förväg gått igenom banan och bestämt vilken tee man skulle spela från med Adam körde lite on the fly på den punkten. Bröderna gick båda bra och bäst av dem gick Peter som gick i första boll. Peter avslutade riktigt starkt med bland annat par på svåra motvindshålen 16 och 17 och kom i mål på +2. Mattias och Adam låg bra med och det stod då klart att det var mellan dessa tre det skulle stå. Både Mattias och Adam hade trubbel på hål 16 och på 17 gjorde Adam ett viktigt par. När Adam och Mattias spelade sista hålet var de alla på +2.

Mattias slog en horribel drive ut på Silvens strand och kom i mål med en dubbelbogey. Adam höll sig på banan och gjorde bogey vilket räckte till delad förstaplats och särspel.
Särspelshålet blev hål 1 och det blev ett drama. Delning på första försöket och Peter och Adam fick vandra upp till tee igen för nytt försök. Delning även i andra försöket. På tredje försöket satte Adam upp bollen snyggt på green. Peter var kort och trots en bra chip över bunkern kunde Adam säkra segern och sin första majorinteckning i SVV Open trofén med en stabil tvåputt.

Grattis Adam. Alltid kul med ett nytt namn i vandringspriset.

Lämna ett svar

P