Aalborgtouren 2014 har gått i mål

Den 30 augusti fick jubelaren Aalborgtouren sin femte mästare. För andra året i rad spelade Jacke hem den gyllene peggen på ett soligt Kronholmen. Viss darr fanns det hos mästaren när han tappade Glory holet samtidigt som Mattias tog det.
Men trots det tunga favoritskapet spelade Jacke säker golf och mästartiteln var aldrig riktigt hotad. Han kom i mål som delad tvåa och kunde defilera in på 18:e green som mästare för andra året i rad.

>>Sista rundans resultat..

Rundans giganter var annars Mange och Jocke som var glödheta. Mange gick all in och spelade briljant första nio. Lite mindre poäng sista ni men Mange avslutade ändå med en fantastisk 38 pinnars runda.
Jocke var dubbelbogeyfri fram till hål 10 och landade till slut i på delad andra plats på 36 pinnar.

Två veteraner som plockade fram sitt a-game sista rundan och därmed även tog kliv upp i totalställningen var Håkan och Masse som delade fjärdeplatsen på fina 34 pinnar.

I totalställningen blev som sagt Jacke säker vinnare. Han har haft en fantastisk Aalborgsäsong där den sämsta plumpen finns från Aalborg 1 och är en 7-poängare.

Tvåa i år igen är Mattias som även denna säsong hade en svag mittendel av touren med resultaten 4 4 2 Aalborg 6,7,8.

Även trean känns igen från ifjol och där är Mange. Mange såg länge ut att få sin efterlängtade intäckning i touren men de planerna gick och sket sig när han blev ihoplottad med Steen i Aalborg 7 och totalrasade.

Debutanten och den evige talangen Stenne gör ett fantastist debutår i touren och slutar 4 trots en svag insats i Aalborg 10. All heder till Stenne som tillsammans med Mattias är de som spelat alla deltävlingen och inte krånglat!

Perra hittar vi tätt efter Stenne. Perra hade chansen att avancera men kunde inte knyta till säcken i Aalborg 10. Har ändå gjort en fin säsong med topplaceringar i Aalborg 1 och 7 som de riktiga höjdpunkterna.

Pettson finns ungefär där han brukar finnas i touren, lite över mitten! Pettsons Aalborgdeltävlingar innehåll ju alltid tre-fyra stresshål innan han hittar spel och med tanke på det är placeringen bra!

En annan debutant är Jocke och med sitt toppresultat i Aalborg 10 klättrade han som en raket i leaderboarden. Sanningen är den att när Jocke varit med så har han presterat toppresultat och många spår honom rent av som en utmanare till att knipa Gyllene peggen nästa säsong!

Masse har också sin vana trogen gjort en stabil poäng och säkrade tidigt tourkortet till nästa säsong med bra placeringar i Aalborg 2 och 3.

Håkans tour har som vanligt varit lite splittrad och när han varit med har han oftast synts i en rätt anonym tillvaro nånstans i mitten. I Aalborg 10 visade dock Håkan ordentlig klass och tog två kliv upp i totalställningen.

Lasses tour har gått i både moll och dur. Att välja bort tourutflykterna på landet kostar och Lasses katastrofrunda i Aalborg 10 gjorde att han rasade hela tre placeringar i totalen efter sista rundan.

Steen är också en ny tourbekantskap som gjort avtryck. Han svarade för Aalborgtourens första eagle, hans vann Aalborg 3 på Gotska med ett vägvinnande crosscountryspel och så sänkte han Manges chanser att vinna touren i Aalborg 7.

Peder har inte alls kommit upp i den tourklass man kan förvänta sig och finns långt ner i totalen. Peder har dessutom gjort en Peter, dvs att man deltar i en deltävling men lyckas ändå få 0 poäng.

Peters Aalborgtour är en mörk resa den här säsongen. Han har inte fått det att stämma och placeringarna ljuger inte. Peter har helt enkelt varit kass i när det vankats tour. Broderkampen men Håkan blev aldrig nån kamp och ett tag skvallrades det om att Peter skulle dra sig ur touren.
Men Peter hittade tävlingsgnistan på västkustmark under hösten och nu laddar han för Aalborg 2015.

P