Aalborg 8 – The farmers walk

När touren flyttade ut på Sveriges östligaste bana så var det som vanligt mycke manfall och ursäkterna många och konstiga.
Det var en som var ute och lekte Picasso på den gotländska landsbygden, det var en som valt att spela en annan golftävling, en annan valde istället gymmet framför en runda på När och den kanske märkligaste ursäkten var från den som låter mest. Han kunde inte delta för att han skulle…äta mat!

Nåväl, de sex som kom till start fick en runda att minnas. Värmen i När de första nio hålen var brutal och krävde sina offer. Lasse Silven startade bra och ryckte till en stor ledning inledningsvis men någonstans runt hål 7 drunknade han i sitt eget svett och föll handlöst genom fältet.

Stenne fick ingen bollträff alls första nio men när molnen dök upp och svalkade lite på slutet spelade Stenne upp sig.
Mattias såg sin chans att knappa in på tourledare Magnus men chanserna försvann när han skar ut en boll ner i Punsn´på hål sex och därmed missade Glory Hole.

Perra led också av värmen och var, tillsammans med Jacke, Mattias och Lasse Silven länge uppe i toppen av pattsvettkampen. I golfen gick det lite upp och ner och det var inte en av Perras största triumfer.

En som var van med det tropiska klimatet på östra sidan var Pettson och han spelade fin golf. Låg länge och smög i mitten av fältet men när de andras ork började tryta höll Pettson ändå kvar sitt stabila spel.
När han insåg att han hade segervittring runt 17:e hålet började nerverna spöka lite men trots lite mjölkning på 17:e green och crosscountrygolf på 18 så fick Pettson till en finfin runda och delade segern med Jacke.

Jackes runda var lite upp och ner men stabil. Drivern var felinställd för Jacke och även järntvåan spökade lite men inspelen var bra och puttningen helt ok vilket förde fram Jacke till delad seger. Han knep även närmast hål och klarade Glory hole vilket förde upp honom till ny tourledare!

Med tre deltävlingar kvar börjar det dra ihop sig. Leaderborden är nu omräknad så de två sämsta resultaten inte finns med!

>>Leaderboard

 

P