Aalborg 8 SVV Open – The final battle

SVV Open, tillika Aalborg 8 och Aalborgtouren avgörs på lördag! Enligt seden blir Aalborg 8 ett frosseri för alla tävlingshundar.  Häng med nu för här kommer en presentation av upplägget för den rafflande avslutningen.

svvopen

Tävlingen avgörs lördagen 13 augusti med första starttid 11.34 på Kronholmens 18-hålare.

I grunden handlar det om en vanlig slaggolftävling med Uppsala. Det speciella är vilken tee vi spelar från. Varje spelare kommer att slå tre utslag från tee 41, fyra utslag från tee 51, fyra utslag från tee 55, fyra utslag från tee 59 och till sist tre utslag från tee 63. Vilken tee man väljer att slå från på varje hål bestämmer man själv under rundans gång.
Här gäller det så klart att vara strategisk så man inte kommer till hål 17, möter en skrikande motvind och står där med enbart utslag från 63 kvar i bagaget.

Puttning är en viktig del av golfen som bör premieras och därför kommer det att finnas två extra tävling rörande puttning. Varje spelare har fått ett putthandicap som kommer att användas. De två tävlingarna avgörs på första nio och sista nio. Helt enkelt handlar det om att inte slå fler puttar än sitt putthandicap.
För att undvika tolkningar av vad som är en putt har vi valt att kalla tävlingen Antal slag på green!

(Putthandicapet är uträknat enligt sedvanlig praxis med följande formel: Handicap avrundat till heltal*0,15+36/2 )
Putthandicap 9 hål Skåneveckans vänner:
18: Jacke
19: Mattias, Silven, Winzell
20: Jocke, Peder, Magnus, Pettson, Stenne, Perra, Steen, Adam, Totte
21: Peter, Håkan
22: Masse

Utöver detta kommer det att finnas hela tre glory holes:
GL 1: Spela hål fyra och få minst två poäng!
GL 2: Undvik hinder (vatten, bunker, out) på hål 11.
BonusGL: Spela hela rundan med samma boll! Den här utmaningen antas efter hål nio, förutsatt såklart att man spelat på samma boll fram dit! Observera att bollen får bytas om den är trasig etc.

Närmast hål: Hål 5
Längsta drive: Hål 15

Räknar man samman allt det här så är det alltså 12 extrapoäng man kan vinna om man klarar allt. Detta ger alltså alla möjlighet att klättra, eller ramla ner i tourtotalen.

För att underlätta i denna tävlingsdjungel så kommer varje spelare att tilldelas ett scoring card de luxe som ser ut som enligt nedan. Scoring card de luxe fylls i och lämnas till tävlingensledningen efter tävlingen.

scoringcard

Eftersom det var länge sedan vi höll på med papper och penna finns här ett exempel på ett ifyllt scoring card: Vi har valt Stenne som exempel.

stennes card

Värt att notera är att extratävlingarna enbart räknas in i Aalborgtouren och inte i SVV Open. Vinnare av SVV Open är den som som vinner slaggolftävlingen! De fyra främst placerade i Aalborgtouren är klara för Östergarnsfalangens Matchspelsrumble.

När det gäller Aalborgtouren 2016 så får som vanligt denna sista runda inte räknas bort!

P