mån. okt 25th, 2021

Jacke satte ner foten i kvällens åttonde runda och med en kanonscore på 71 netto (70 brutto!) visade han hur golf ska spelas. Första nio var magiska från Jacke. Han inledde med 3 raka birdie och på hål 4 var han en tap-in från en fjärde. Som mest var Jacke minus 4. Sista nio blev lite mer mänskliga men Jacke räddade de få skitslag han slog på allra bästa sätt.
-Det var sån golf som man brukar se på TV, konstaterade en mycket imponerad Mange efter rundan om Jackes spel.

Med närmast hål och lyckade glory holes blev det tillslut en 65-runda för Jacke. Magnus och Mattias gick i samma boll och i den stora skuggan av Jacke ramlade de in på andra och tredje plats i nettoslag. Mattias hade bättre utdelning på bonustävlingarna och knep  även längsta drive.

I den första bollen spelade Masse, Johan och Perra. De lyckades med Glorys holes vilket gjorde att deras scorer putsades till ganska bra.

Annars handlade mycket om det organisationskaos som präglade rundan. Runda 8 har varit skandalomsusad redan innan spel med bland annat Peter vs Håkan/Perra-incidenten och det skandalerna fortsatte även när rundan kom igång. Dagens runda gick inte att följa via Golf gamebook vilket genererade en stor besvikelse bland tourens anhängare.
Vad felet berodde på är i skrivande stund oklart.
-Organistationen tar fullt ansvar för denna miss och händelsen kommer att utredas noggrant. Det här är givetvis inte acceptabelt, säger organisationen i ett pressmeddelande sent ikväll.

Den som kanske blev hårdast drabbad av skandalen var Perra som var Gamebook chef i den första bollen. Han prövade allt under rundan i hopp att få igång programmet och till sist ominstallerade han applikationen på sin Iphone. Men ingenting hjälpte.

När det nu återstår två rundor av touren börjar det bli intressant att kika på leaderborden. I toppen ryckte Jacke till sig en andraplats och han är 10 slag efter ledande Mattias. Magnus ligger trea, ett slag efter Jacke. Masse rör sig stadigt uppåt men har en bit till Johan som håller fjärdeplatsen. Strax bakom Masse lurar Perra som nog säkert vill ikapp Masse.

I Anderssons brödrakamp är det också jämt. Peter håller undan men Håkan är nu bara 4 slag efter.

Leaderbord..

Filen som håller ordning på scoren. Den är inte fin men fyller sin funktion…

By Magnus

Lämna ett svar

P