Perra och Jocke Tysklandöverlägsna i Aalborg 7

Likt den tyska maskinen som bombande sönder allt motstånd i fotbollsvm bombande paret Perra och Jocke sönder det övriga startfältet i Aalborg 7. Deras resultat på 73 var hela 4 poäng till godo till nästa lag. Under första nio ryckte de och sista nio bevakade de bara tillställningen. “Muller” Jocke var kvällens bäste och “Klose” Perra verkar bara bli bättre med åren!

Om vi nu ska fortsätta fotbollsvm-temat så var väl Holland tvåa. Alltid vackert när Holland rullar boll och lika vackert är det när Jacke och Håkan är i form. Håkan hade dock lite problem att komma av första tee men väl ute på banan slutade han filma och då ordnade det upp sig för Arjen Håkan.

Pettson och Lasse gled in på en fin tredjeplats och det var av många lika överraskande som att Uruguay tog sig vidare från gruppspelet. Nått Suarezbett bjöd inte Pettson/Lasse på men Lasse hade ett miniutbrott alá Suarez vid inspelet på sista hålet.

Stenne och Masse kom fyra och vi sätter Brasilienflagg på dem. Underbar start men sen runt hål fjorton-femton gick de in i vägg o och allt deras spel försvann. De knep dock närmast flagg samt var det enda laget som klarade Glory hole vilket vittnar om deras samba första nio. Masses birdie på första hålet var det också samba över!

Peter och Mattias var kvällens Grekland. Det är inte vackert, det är inte roligt att titta på men det går framåt för det mesta. Laget knep längsta drive. Mattias spelade bra första nio men missade puttar på sista. Peter var trögstartad men kom igång bra och hade fina sista nio.

Mange och Steen kom sist och det kan inte bli annat än Spanienstämpel på dem. Favoritfallet från tourledaren och den som vunnit de två senaste tourtävlingarna är svårförklarat. Hasse Backe kommenterade på twitter att det kan röra sig om att deras spelsystem är sönderläst. Men precis som Spanien kan de blixtra till och avslutningen var snygg. Med kvällens sista slag sänkte Steen en eagle!

>>Leaderboard efter runda 7. Efter nästa runda kommer vi att räkna bort de två sämsta rundorna vilket kan ge stora omkastningar i den jämna leaderboarden

 

P