Jacke suverän i stort startfält


Jacke säkrar segern med sista putten för par på hål 18

Kvällens startfält var rekordstort då hela 11 spelare kom till start. Kvällens suverän var Jacob som skickligt visade sig behärska spelformen Ecletic på allra bästa sätt. Jacob vann på fina 32 slag, ett slag före Mange och Perra.Det var en strålande sommarkväll men Kronholmens nia plus pressen av Gamebookuppdateringarna spelade många ett spratt. Bonustävlingen idag var bästa 18-hålsrunda och det var många som var uppe och nosade på ledning men föll tungt. Unge Filip Funck rivstartade men föll som ett korthus när han fick höra att han var i ledning. Något mer rutinerade Kenneth smög länge med och efter hål 13 i ledning men då kom det en Uppsala och där försvann hans chanser.

Den enda som höll ut hela vägen var Mange som inledde första nio stortartat. På andra varven, nånstans kring den gamle Kronholmskoggen, förvandlades även Mange till ett vrak som likt en trött trasa vankade sakta framåt.

Genom att tömma sin egen och Jacobs bag på dextrosol lyckades dock Mange hitta de sista krafterna för att sy ihop säcken och vinna 18-hålstävlingen.

Men dagens runda handlade ju om ecletic och det var Jacobs spel. Jacke svajade på ett par hål på första nio men sydde skickligt ihop dessa hål på sista nio och knep segern. Som grädde på moset knep han även bonuspoängen för närmast hål med ett vackert utslag på trean.

Manges fina spel på första nio räckte fram till delad andraplats med Perra som kom starkt på sista nio med bland annat en birdie på hål 16.

Efter en verklig katastroföppning, det talas om sockets obefintliga bollträffar, kom Fredrik Winzell tillbaka och slutade på en fin fjärdeplats.

Kvällens frågetecken sätter vi på Silven och Ahlgren som ofta återfinns högt upp i resultatlistan men som ikväll inte bjöd på några större bedrifter.

Pettson förklarade efter rundan sin placering med att han ännu håller på att spela in sina nya klubbor.
Även Håkan och Masse uppger att de också håller på att spela in sina klubbor.

Aalborgtouren tackar kvällens värd Jacob för fina priser, bra spel och gratulerar honom till vinsten. I och med segern rycker den just ny glödhete Jacke i tourens leaderboard.

>>Leaderboard efter runda 4

Resultat Ecletic
Jacob 32
Mange 33
Perra 33
Fredrik Winzel 34
Kenneth 35
Filip 35
Lasse 36
Mattias 37
Fredrik Pson 38
Masse 39
Håkan 39

Bonustävlingen GameBook 18 hål

P