Aalborg 3: Masse och Jacke tog sig fram till 18:e

Kvällens ballongtävling på Gumbalde bjöd sedvanligt på strålade väder och även en mycket fin bana. En flaggtävling kräver järnpsyke och de två gubbar som bemästrade detta bäst var Jakob och Masse som båda två tog sig fram till sista hålet innan de placerade sin ballong.Längst fram och vinnare ikväll blev Jacke som avslutade med en vacker monsterdrive från tee på hål 18. Jackes drive var en hårsmån längre än Masses drive.

Vi spelade i tre bollar och i den första gick Masse, en ny Lasse och Pettson. Pettsons ballong var den första som placerades ut och den hamnade på sextonde green.

I boll två gick förutom Jacke bröderna Andersson och Peters ballong placerades dryga metern bättre än Pettson. Tätt efter blev det delat mellan Håkan och Mange.

I sista bollen gick Mange, Perra och Mattias. Denna boll bjöd på en orgie i dålig golf första nio. Magnus var fast i duffträsket, Mattias träffade inte bollen alls och Perra var sämre än både Magnus och Mattias.

Sista nio vände det dock för sista bollen. Perra och Mange bjöd på birdiefest (två från Mange och en från Perra) och Mattias började nåla i par.

Men trots bra spel sista nio kunde ingen göra något mot dagens suveräner Jacke och Masse som knep de förstaplatserna. Jacke knep dessutom närmast flagg och lämnar Stånga med 10 poäng och vandrar därmed rakt upp i totalledning av touren.

Extra tack till vår sponsor som bjöd på all greenfee samt käk ikväll.
Vi som deltog i kvällens tour hoppas även på det utlovade löftet att alla som spelade ikväll kommer få sponsrad greenfee även när touren gästar När.

Leaderboard
(Vi har räknat bort de två sämsta resultaten vilket ger lite omkastningar i tabellen.
-Jacke upp i ledning!
-Masse kliver rakt in på andraplats!
-Mattias ramlar ner till tredje och Silvén (som missade kvällens runda) halkar ner till fjärde plats.

P