Aalborg 2: Suveräne Silvén starkast igen

Ikväll spelades andra rundan av touren och det var återigen Lasse Silvén som var starkast. Lasse kopplade tidigt greppet och kunde relativt ohotad knipa förstaplatsen i denna något speciella andra deltävlingen.Det speciella med deltävling 2 är ju det chockartade beskedet som tävlingsledningen släppte igår om att de spelare som inte kunde delta ikväll får en andra chans.
Detta beslut har rört upp många känslor och det har stormat otroligt i sociala medier där många tunga profiler rasat över beslutet. Tävlingsledningen kommenterar detta i separat artikel.

Till kvällens runda då. Slite GK stod som värd och trots att regnet hängde i luften på väg ut så blev det en fantastisk golfkväll. Banan har inte riktigt kommit igång och främst är det greenerna som fått mycket stryk av den tuffa vintern.

I första bollen spelade Jakob, Silvén och Peter.
Jakob hade det tufft ikväll. Det började illa, fortsatte utför och slutade i fritt fall för Jacke. Tråkigt för Jacke men inte alla var ledsna över det. Perras största smile för kvällen kom när han fick reda på ställningen efter hål 6.
-Plus 9 på Jakob, var kommentaren som fick Perra att skina upp. Det slutade på plus 16 och kvällens jumboplats.

Peter höll ihop spelet bra första nio men dubbelbogeys på tian och elvan följdes upp av en Uppsala på tolvan och ett slutresultat på +13.

Lasse Silvén gick som en klocka och var säkerheten själv först och främst på greenerna. Silvén höll sig stabilt runt +3 hela rundan.

I andra bollen spelade Perra, Pettson och Mattias. Pettson började bra och var under en kort period i ledning efter en stark avslutning på första nio. Pettson började även andra nio strålande men med en trippelbogey på 13 och en dubbel på 14 rasade han ner i leaderboarden. Trots att avslutningen var bra från Pettson kunde han dock inte matcha Perra idag.

Perra första nio bjöd på toppar och dalar men sista nio kom han igen. Perra, alltid laddad med en ocean av känslor, bjöd som vanligt på mycket show ute på Slite. Även idag fick vi se starka känsloyttringar med bland annat en kastad klubba i samband med en duffad chip. Perra knöt dock imponerande ihop säcken och med en stark avslutning knep han tredjeplatsen genom att passera Pettson på sista hålet.

Tvåa idag igen bakom suveräne Silvén var Mattias. Miserabel öppning av Mattias som dock gick sista nio stark men aldrig var riktigt nära att nå Silvén. Mattias fick dock trösta sig med att vinna närmast hål.

Längsta drive, ja den knep Perra återigen som därmed stoltserar med två raka titlar i årets tour.

Dagen score:
1. Silvén 75
2. Ahlgren 77
3. Funck 78
4. Pettson 79
5. Andersson 85
6 Werkelin 88

Leaderboard efter runda 3

I övrigt kan nämnas att…
…detta var det sista vi fick se av Pettsons antika klubbor som hängt med sedan tiden då mobiltelefoner inte var uppfunna. Pettson meddelade att han i helgen åker till Stockholm där han bokat in en custom fitting.

P