Aalborg tour när den är som bäst

Vädret, banan, stämningen och Manges fantastiska uppvisning. Ikväll var det Aalborg Tour när den är som bäst.

Att touren den här säsongen har lyft till en ny nivå har vi redan konstaterat. Ikväll lyfte Mange nivån ytterliggare. När han satte en tap-in för par på sista hålet stod det 67 slag i nettoscoren.
67 slag! 41 poäng!
Det är bara att lyfta på hatten för denna magiska prestation signerad virvelvinden från Vänge, Mange Jakobsson!

Läs mer….Förutsättningarna var de bästa tänkbara. Inte det minsta till vindpust och en fint preparerad bana. 12 spelare av 13 anmälda kom till start vilket bara det är nytt rekord. Den 13:e spelare fastnade tyvärr någonstans mitt emellan en varmrökt lax och 2 kilo rökta räkor.

Peder, som kom med andan i halsen från 18 hål på När i Golfa Gotland runt, öppnade precis som första rundan mycket starkt och ledde fältet första nio. När de två första bollarna fikade efter nio hål var bettingen igång:
När kommer Holmgrenraset?
När första bollen vandrade fram längs tolvans fairway hördes ett dovt mullrande FOOORRRE! från tionde tee. Rösten var Holmgrens och tankarna föll åt hållet att nu hade Holmgrenraset inletts.
Men Peder höll ihop det bra och vandrade in på en fin sjätteplats på 75 slag.

Masse kan sin hemmabana och som vanligt tog det några hål innan den gamle vaknade. Starka sista nio förde upp Masse till en finfin femteplats på 74 netto.

Jacke öppnade stabilt men när han kom fram till Glory hole på sexan blev lite hack i maskineriet och det tog några hål, nått vattenbesök och några vändor in i ruffen innan han hittade tillbaka. Sista nio från Jacke går på banans par med en bogey och birdie och resten par. Med detta klättrade Jacke sakta med säkert uppåt i leaderboarden och slutade fyra på netto 72 vilket är banans par. Att komma fyra på 72 netto vittnar om vilken konkurrens det var idag. Jacke miss på Glory hole tog han tillbaka med råge genom att knipa både längsta drive och närmast flagg.
Framför Jacke var dramatiken total.

Mattias hade bra slagläge efter några medstuds och flythål första nio och hade siktet inställt på seger. Sen fick han se ett namn i leaderboarden han fruktade. En av dagens nykomlingar i touren var Jocke Söderstrand och han gick fram som ångvält. Med en birdie på nian fick Jocke tätkänning.
-Det är inte många som skrämmer mig men att se Jocke däruppe skrämde mig, berättar Mattias och utvecklar vidare:
-Jocke och jag är födda samma år och han har stulit rampljuset från mig i hela min karriär. När jag som junior skulle ha fått löpsedlar för DM-guld i pingis skrev Jocke på som ungdomsproffs i Malmö FF och stal alla rubriker. Några år senare började vi en fantastisk innebandyresa med Östergarn i ljusskygga idrottshallar i Hemse och Slite samtidigt som Jocke nätade i tonvis med trepoängare i en fullsatt Södervärnshall för Visby Basket. Inte ens ett VM-guld i Kubb räckte tydligen till för då var Jockes fotbollsbravader i Gute och sedan Copa större.

Det såg länge ut som Jocke återigen skulle dra längsta strået och aktersegla Mattias men så kom en dubbelbogey från Jocke på 16 vilket öppnade för Mattias. Jocke slutar trea på 70 netto och Mattias tvåa på 69 netto.

Men ingen kunde dock rubba The magic Man Mange! Förutom en dubbelbogey på 13 där han höll på att krångla lite inne i skogen är hans sista nio brutalt bra.

Vad finns att säga om resten då? Perra, som av många tippats som en möjlig slutsegrare i årets tour fick inte till det men var ändå glad när det stod klart att han slog Totte på bättre handicap.

Totte…var inte lika glad som Perra över det.

En annan debutant var Steen som sin vana trogen varvade briljanta hål med rejäla bottennapp.

Stenne, möjligen lite tagen av förra veckan succéseger i tourdebuten, hade det jobbigt idag.

Lasse Silvéns runda idag är en liten gåta. När denna text började skrivas var Lasse nere på nionde plats men på något sätt lyckades han på dessa tio minuter det tagit att skriva detta klättra två placeringar.
Vi får be att återkomma angående detta mysterium som vi hoppas har en helt naturlig förklaring. Lasse hävdade att det var nått knas med Gamebook men!!!!det är aldrig nått knas med Gamebook!!!!!

Peter var bra med första nio men efter en Uppsala på sjuan blev det jobbigt för för vår ordförande!

Tack alla för en fantastisk kväll!

Total leaderboard efter andra rundan..

P