mån. okt 25th, 2021

Champ
Mästaren Jacke med vandringspriset Den gyllene peggen! Snett bakom syns den besvikne förre detta mästaren som tvingas lämna tronen.

Vi hade sparat det allra bästa till sist! Det var en fantastisk dag ute på Kronholmen när sista runta av årets Aalborgtour avgjordes.

Vädret kunde inte vara bättre och banan var i topptrim.

Nån annan som var i topptrim var Mange som visade varför han fått smeknamnet Mr Magic stick! Mange krossade både bana och allt motstånd och kom i mål på strålande 41 poäng.

Det var dock många som gick ut hårt och satsade på knockout. Håkan gick, sin vana trogen, allin första nio och låg i täten efter 8 hål. Efter en liten svacka i mitten repade dock Håkan ihop sig och kom in på en vacker fjärde plats.

Även Masse var inledningsvis med och högg uppe i täten och med en vacker birdie på sjuan, där han även vann närmast hål, var Masse uppe i ledning. Sen fick Masse det lite jobbigt och föll sakta men säkert bakåt i klungan för att sluta på en sjunde plats.

Peder Holmgren gjorde sin andra start i touren och svarade för en finfin runda då han med en stark avslutning kom upp på delad andraplats med 34 poäng. Peter knep dock även denna gång Longest drive och det ser ut som Perra har fått en rejäl motståndare i longesttävlingarna.

Perra ja, det var lite av dagen Brink! Perra gick in i väggen redan på hål 1 och när han själv satte ögonen på leaderborden inför sextonde hålet konstaterade han högt och uppgivet att:
-Nej, se, jag är hjälplöst sist!

Pettson och Peter hade heller ingen av sina bättre dagar och Silvén smög anonymt med i mitten av leaderboarden hela rundan.

Jacke hade som sagt i praktiken säkrat totalen redan innan rundan men det fanns en mikroskopisk chans att Mattias skulle kunna komma ifatt om Jacke kom sist och Mattias först samt knep bonuspoängen. Vid ett tillfälle hade leaderborden det utseendet men efter hål 7 stod det klart att Jacke tagit hem Aalborgtouren 2013.
Jackes sista runda var ingen av de bättre och han slutade på åttonde plats. Mattias kom in på delad andraplats.

Jackes Aalborgsäsong har dock varit fenomenal och han är en värdig vinnare på alla sätt och vis. Han har visat att han behärskar alla spelformer och har vunnit både i lagtävlingar och individuellt.

Tvåa i touren, och nerpetad efter tre år på tronen, blev Mattias. Efter starka avslutningen igår knep Mange tredjeplatsen. Silven kom in som fyra och Perra rasade ner till femteplats. Pettson är sexa och bröderna Andersson 7 och 8 med Peter före Håkan. Masse höll undan för Peder.

Efter rundan väntade en fantastisk pizzabankett och prisutdelning och genast efter denna avslutning skiftar vi fokus mot nästa helgs stora drabbning när vi kommer att ge ett fastlandsgäng en lektion i hur man spelar Ryder Kapp!

 

>>Såhär slutade Aalborgtouren 2013

>>Såhär slutade Aalbotouren 2012

>>Såhär slutade Aalborgtouren 2011 (där vi minns sista rundan som fått namnet Perras ras!)

Följ upplösningen här imorgon. Tee off 14,30

 

Lämna ett svar

P