Debutant slog till i Aalborg 1

Klockan 16.28 sladdade Stenne in på parkeringen på Kronis. Sekunder senare drog han iväg ett sms:
-Var är alla?
Peder svarade:
-På tee!

Leaderbord live.

>>Leaderboard efter första rundan

Stenne kom springade upp, slet upp en järnnio och stänkte i ett par på hål 1 och sen var Stenne igång. Efter en svajig inledning reste han sig som fågeln fenix och  med par, birdie, par, par från hål nio och framåt seglade han snabbt upp i suverän ledning.
Lite svajigt blev det mot slutet men med en stabil par, bogey som avslutning säkrade han sensationellt segern i sin första Aalborgrunda på snygga 37 pinnar.

Delad tvåa kom Mattias och Perra på 36 pinnar. Perra öppnade med två streck men sen var det en helt stabil runda resten. Avslutningen med fyra par på banans fem sista hål vittnar om att den stämpel Perra haft som kallats “Perraraset” numera inte längre existerar.

Mattias gick ut hårt och spelade starkt första nio och enda strecket för dagen kom på hål 12.

Lasse Silven var stundtals med och högg i täten och en birdie på nian var hans toppstund idag. Även Lasse avslutade stabilt med fyra par på banans sista hål.

Med Skåneveckantrofén hemma i skåpet var förväntningarna höga på Mange idag. Idag lyckades dock inte Mange riktigt leverera den toppgolf som vi såg i Skåne. 33 poäng är ju långt ifrån dåligt men ikväll räckte det bara till en femte plats. På hål 16 har Mange varit arg förut och där var han arg även ikväll. Han hittade lätt in i skogen till vänster men hade desto mer problem att komma ur den. Det small som smatterband i träden när Mange desperat försökte få ut sin boll.

Även regerande mästaren Jacke hade en tung öppningsrunda. 2 poäng på de fyra första hålen var givetvis en mardrömstart som var svårt att hämta sig från. Stabila sista nio förde upp honom till en tredje plats och värt att nämna är även tre birdies från Jacke samt extrapoäng för närmast flagg.

Pettson svarade för en hyfsat stabil runda med en birdie på femton och ett extrapoäng för längsta drive som grädden på moset. Lite för få trepoängare och lite för många enpoängare gjorde att Pettson endast hittade upp till en sjundeplats.

Ryktena efter rundan var att när “Perraraset” nu inte längre finns som begrepp så är det istället “Holmgrenraset” som är det nya. Peders första nio idag var brutalt bra och efter nio hål var han i ledning. Peders sista nio var inget man skriver hem om och Peder rasade ner till åttonde plats.

Nia kom nyblivne 50-åringen Peter som hade det tungt idag. Peters liv i sus och dus den senaste två veckorna gjorde sig påmind och första nio hålet spårade det bokstavligen ur flera gånger.
På hål 3 höll han vänster, sen ännu mer vänster, sen extremt mycket vänster och sen var bollen borta.
Sista nio gick dock Peter på 17 pinnar och avslutningen med Par, par var snygg.

Kort och gott var det en mycket trevlig kväll trots att regnmolnen jävlades lite med oss mellan varven.
Glory Holes var tillbaka igen och de rutinerade tourrävarna vet att dessa är viktiga att anta och klara om man siktar på topplaceringar. Både Mattias och Perra seglade upp delad tourledning genom att knipa de två extrapoängen för glory hole-utmaningen att göra en trepoängare på sista hålet.

 

 

 

P