Aalborg 1: I skuggan av Silvén

Även om bilden kanske antyder annat var alla övriga i skuggan av Lasse Silvén när första rundan av Aalborgtouren avgjordes i fredagskväll.

I skuggan av Silvén?

Det var en fantastisk kväll på många sätt men det som ändå tog priset var vädret. Det var helt enkelt en underbart solig och nästintill vindstilla kväll ute på Kronholmen och njutningsfaktorn var på topp. Det var sommar på Kronis och beviset på det var den signifikativa pattsvetten som flödade ymnigt på många av tourdeltagarna!

Tävlingen för dagen var Poängbogey och tyvärr hade bara sju deltagare lyckats komma loss.

I första bollen gick Lasse, Peter och Mattias. Samtliga spelade mycket säkert första nio. Peter hade 16 poäng och hade han undvikit skogen till höger på hål 8, med sträck som följd i protokollet, hade det varit ännu bättre.
Mattias, 17 poäng på första nio, vinglade lite från tee och på greenerna men redde upp svårigheterna godkänt.
Lasse Silvén var hetare än till och med den värmade kvällssolen och bombade i trepoängare efter tre poäng. Även Silvén strulade till det på åttan och fick ett streck men drog ändå in 19 poäng första nio.

I den andra bollen lirade Perra, Jakob, Magnus och nykomlingen Fredrik W. Matchen i matchen i denna boll var mellan Jacob och Perra där psykningarna enligt uppgift haglat inne på Keges under veckan.
Både Perra och Jakob gick första nio utan streck och drog in 17 pinnar var första nio.
Magnus och Fredrik sladdade lite med 14 pinnar var.

Det hela var en öppen historia inför sista nio. Silven fortsatte att gå starkt men med ett sträck på svåra sextonde hålet blottade han strupen och bjöd in de övriga. Det var dock ingen som hade förmågan att hugga till och trots en mystisk bortspelad boll på 18 kunde Silven säkra segern på 33 poäng.
Mattias gled in som tvåa 32 poäng.

Kampen mellan Jacob och Perra slutade slutade med en delad tredjeplats på 31 poäng. Fredriks sista nio var bäst och han klättrade upp till femteplatsen på 29 pinnar.
Peter kom sexa på 29 pinnar och Mange “koppsnurren” Jakobsson blev jumbo på 25 pinnar.

Tröst till Mange var dock att han knep bonuspoängen för närmast flagg.
Längsta drive gick till Perra, som trots att han var några oceaner kortare än många, var den som hade sin boll på fairway.

Rundans slag – kom från Jacob och det var något i hästväg. Han peggade upp på tee på nian och skickade iväg bollen så att den passerade flaggan, slog ner på green och rullade nästan bort till tee 1. Borde vara en bit över 300 meter!

Rundans stålfarbror – var Perra som när de flesta vandrade rund med sina golfvagnar kom glidande med bärbag.

Dagens inspel – kom från Peter på hål 11. En slicad drive ner i vatten gav en drop och ett tredje slag på 150 meter in till den svåra greenen. Peter limmade mycket vackert upp den dryga metern från pinnen för en parputt.

Partyprissen – Mange må ha kommit jumbo i rundan men partytävlingen vann han odiskutabelt. Det var bara Peter, Mattias och Mange som efter rundan fortsatte ut i Visbynatten. Peter lämnade först och Mattias sen. Av naturliga skäl har vi inte fått nått livstecken från Magnus ännu idag men säkra källor placerar honom på McDonalds runt stängningsdag tuggande på en burgare.

Leaderbord Runda 1

P