mån. okt 25th, 2021

Lördagen den 12 april. Ett datum för historieböckerna. Det var datumet då de oslagbara blev slagna. Det var datumet som Stenne och Peder satte ner foten och sa:
-Det räcker nu!
Det blev ett 4,5 timmar långt drama och en nagelbitare för alla de som följde och hoppades på att det som ingen trodde var möjligt ändå skulle bli möjligt.
Lördagen den 12 april fick Stenne och Peder Rallycuttarna mot repet och när många i dessa lägen tidigare vacklat satte ”The unhuman” och ”Skinny Pede” in en uppercut som skickade Rallycuttarna hårt i golvet.
-En era tog slut här idag, kommenterade ett par sorgsna Rallycuttar kort efter nederlaget.Det började som vanligt med en liten försiktig öppning av ”The cutts” och istället var det Stenne och Peder som öppnade starkast. Det var hög nivå på spelet och paren duggade tätt. Dessutom hade utmanarna pluggat på regelboken och satte tidigt några sandipar.

Vid tee på hål 8 var dock ”Cutts” tillbaka och när dessutom Peder skyade sin drive upp till stjärnorna var det slagläge för ”Cutts”. Men Peder hämtade sig och nålade upp inspelet till en tapin för par. Stenne var konstant iskall och var darrade inte en tum.

Utmanarna var 4 upp efter nio spelade hål men ändå kändes det lugnt hos Rallycuttarna.
-Vi har varit i den situationen många gånger tidigare och jag hade inte ryckt tussarna på Mange vid det läget ännu, berättade Mattias.

I sociala medier var intresset mycket stort och kommentarerna haglade tätt. Även om många hejade på utmanarna fanns det de som trodde att Rallycuttarna skulle vända runt matchen.
-Snart börjar RC rulla i sina Sandy birdie par :), twittrade Perra.

4 upp blev 5 upp och här började till och med Rallycuttarna förstå att det var allvar.
-Stenne var inte mänsklig och efter hål 10 ryckte jag tussarna på Mange. Det gav effekt och vi tog snabbt en dubbel men de slog tillbaka lika snabbt på hålet efter, sa Mattias.

Matchen pendlade därefter mellan hopp och förtvivlad men i sofforna runt om i landet började många ana det stora som var på gång.
-Så detta blev dagen…twittrade Jacke när utmanarna åter ryckte fram till ledning med 5 på fjortonde green.

Men matchen var inte över och Rallycuttarna hade inte gett upp. Det skulle bli ett drama som inte avgjordes förrän på sista green. Cutts hade läge på både 16 och 17 men kom inte närmare än 3 upp mest på grund av att Stenne vägrade släppa bästbollarna.

På sista hålet hade Mattias en lång birdieputt som hade säkrat ett likaläge men han bommade putten och därmed blev det historiska segerresultatet 1 upp till utmanarna.

Efter matchen duggade hyllningarna tätt till utmanarna men även hånfulla kommentarer riktades åt Rallycuttarnas håll.
-Ska ni hem och räfsa vid Peder och Stenne nu, frågade Peter hånfullt.
Utmaningen gällde ju som sagt trädgårdsarbete och uppgifterna säger att Rallycuttarna nu tydligen vid något tillfälle kommer att få ta hand om hästskit i en hage ute i Ekeby inom en snar framtid.

Lämna ett svar

P